EROTIKA I SEKSUALNOST

Četiri filma na Netflixu koja nisu za konzervativce: golotinja, SM i seksualno buđenje. ‘Nemojte gledati s djecom‘

Emma Corrin i Jack O‘Connell, Netflixov film: Lady Chatterley‘s Lover

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Među filmovima su se našli ‘Ljubavnik Lady Chatterley‘, ‘Pedeset nijansi mračniji‘, ‘Ljubav i druge droge‘...

Golotinja, seksualno buđenje i BDSM neki su od motiva filmova koje The Daily Mail naziva nekima od najizazovnijih Netflixovih naslova.

Ljubavnik Lady Chatterley

Među njima našla se prošlogodišnja adaptacija romana "Ljubavnik Lady Chatterley" (1928.) engleskog pisca D.H. Lawrencea, koja prati odnos između žene iz visokog društva, Lady Constance Chatterley (Emma Corrin) i Olivera Mellorsa (Jack O‘Connell), muškarca koji pripada radničkoj klasi. Po povratku iz rata Sir Clifford, ozlijeđeni suprug Lady Chatterley (Matthew Duckett), supruzi više nije sposoban pružiti seksualni život kakvom se nadala. Opterećena brigom o bolesnom suprugu te osjećajem osamljenosti, Lady Chatterley bijeg od svoje tmurne svakodnevice pronalazi u naručju lugara s kojim se upušta u strastvenu vezu.

"Dakle, Ljubavnik Lady Chatterley...Netflix. Nemojte gledati s roditeljima ili djecom. Uživajte", komentirao je korisnik Twittera referirajući se zasigurno na erotske scene te scenu u kojoj ljubavni par nag trčkara po kiši.

Drugi korisnik je pak izjavio: "Na Netflixu sam naišao na film "Ljubavnik Lady Chatterley"...postoji i knjiga...ako je knjiga imalo nalik filmu, mislim da ću je morati naći i pročitati jer je erotična i jako seksi".

Pedeset nijansi mračniji

Popisu najizazovnijih filmova The Daily Mail je dodao i "Pedeset nijansi mračniji", adaptaciju drugog nastavka planetarno popularne trilogije erotskih romana "Pedeset nijansi" E.L. James. Spomenuti film, koji je uslijedio nakon filma "Pedeset nijansi sive", nastavlja istraživati odnos između studentice Anastasije Steele (Dakota Johnson) i mladog milijardera Christiana Greyja (Jamie Dornan). Christian će učiniti sve da vrati Anu u svoj život, no na putu će se susresti s preprekama koje postavljaju Anin urednik Jack Hyde te Christianova bivša ljubavnica Leila. Između Ane i Christiana naći će se i Elena (Kim Basinger), žena koja je bogataša uvela u svijet BDSM-a kada je još bio maloljetni tinejdžer.

Kritika je film ‘potopila‘, dok su dojmovi gledatelja bili podijeljeni.

Ljubav i druge droge

Romantična drama redatelja Edwarda Zwicka ("Legenda o jeseni", "Posljednji samuraj") "Ljubav i druge droge" iz 2010. godine pripovijeda priču o ženskarošu i prodavaču Viagre Jamieju Rendallu (Jake Gyllenhaal) koji upoznaje Maggie Murdock (Anne Hathaway), mladu ženu koja pati od Parkinsonove bolesti. Isprva je njihov odnos ležeran te isključivo seksualne prirode, no ubrzo se razvije u jaku povezanost.

Gyllenhaal je film opisao kao "slavlje golotinje", dok je Hathaway priznala da je film "sočan, veoma sočan".

"Pitam ljude je li film suviše seksi za njih, no to je samo dio posla", rekla je Hathaway.

You Get Me

The Daily Mail popis upotpunjuje jednim trilerom. "You Get Me" je priča o srednjoškolcu Tyleru (Taylor John Smith) koji se razočara u svoju djevojku Ali (Halston Sage), koja potom prekida odnos. Iste večeri upoznaje misterioznu Holly (Bella Thorne) s kojom se upušta u kratku seksualnu romansu. Uskoro se miri s djevojkom, no u školi se odjednom pojavljuje Holly. Kada se Holly počne družiti s Ali te inzistirati na odnosu s Tylerom, a potonji posumnja da bi Holly mogla biti opasna, likovi upadaju u vrtlog ludila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:38