GOOD OMENS

Antikrist se ne nalazi tamo gdje bi trebao biti, pa ga kreću tražiti...

David Tennant and Michael Sheen

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia
Uz besprijekorne Sheena i Tennanta, u seriji se pojavljuju i mnogi poznati glumci u malim ulogama, a Frances McDormand je Bog

Od sredine studenog ekipa serije "Dobri predznaci" (Good Omens) okupljena u Škotskoj snima novih šest epizoda druge sezone. Priča se temelji na romanu Terrya Pratchetta, apsolutnog cara humornog fantasyja, i sjajnog Neila Gaimana "Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch". Prattchet je preminuo 2015, no Gaiman je radio na scenariju (prve i druge sezone) te pazio da sve bude kako su on i Pratchett zamislili.

Šestodijelnu miniseriju koja je premijerno prikazana 2019. godine naručili su Amazon i BBC. No, reakcije gledatelja bile su toliko dobre da su u Amazonu odlučili snimiti i drugu sezonu, čak i nakon odustajanja BBC-ja. A do prve epizode druge sezone, koja će biti prikazana "tijekom 2022." godine, ima se vremena i pročitati knjigu i pogledati prvu. "Dobri predznaci" bave se velikim pitanjima i vječnim temama raja, pakla, dobra i zla, na duhovit, uvrnut i nimalo prvoloptaški način.

Anđeo Aziraphale (Michael Sheen) i pali anđeo tj. demon Crowley (David Tennant) na Zemlji su od njezina stvaranja. Žive ugodnim životima, navikli su na ljudske mane i vrline, a krhku ravnotežu koju su postigli tijekom tisućljeća kvari samo činjenica da se bliži Armagedon i da njihovi poslodavci nisu zadovoljni njihovim radom. Problem je i što se, spletom oklonosti, 11-godišnji Antikrist ne nalazi tamo gdje bi trebao biti, pa ga dvojac kreće tražiti u pokušaju da zaustavi propast svijeta. Jer - sudnji dan stiže za 11 dana. Fotografija, glazba, efekti i kostimi su sjajni, na budžetu se nije štedjelo, pa vidite i Krakena, četiri jahača apokalipse i Atlantidu... Uz besprijekorne Sheena i Tennanta, u seriji se pojavljuju i mnogi poznati glumci u malim ulogama, a Frances McDormand je naratorica i Bog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:16