EVEREST: MLADI JETI

ANIMIRANI FILM KRCAT JE SCENAMA U STILU SERIJALA O JAMESU BONDU Još jedan crtić čiji su junaci mitski stanovnici Himalaje

 Screenshot: Youtube
 

Everest: Mladi Jeti” imat će u kinima velikih problema jer je to već treći crtić u razmjerno kratkom razdoblju čiji su protagonisti mitski stanovnici Himalaje. Kriv je, zapravo, studio za animaciju DreamWorks, koji je projekt razvijao skoro cijelo desetljeće, no u međuvremenu su ga pretekli Warnerovi “Stopalići”, pa i “Gospodin Link” maštovite Laike, koja niže sve zanimljivije crtiće.

Šteta, jer ovo i nije tako loš film. Negdje u Šangaju (naravno, u pitanju je američko-kineska koprodukcija) tinejdžerica Ji otkrila je da je naslovni junak upravo pobjegao iz hangara zagonetnog tajkuna. Brzo se sprijatelje, on želi samo natrag kući na Everest, a pridružuju im se njezini prijatelji, bucmasti Peng i šminker Yin.

Prva trećina je izrazito akcijska, no najbolja i vizualno najintrigantnija je druga, u kojoj Jetijeva magija stvara pravu rapsodiju boja. Treća je opet krcata scenama u stilu serijala o Jamesu Bondu, u kojoj se i sporedni likovi, u potjeri za Jetijem, moralno profiliraju.

S primjerenijim izvornim naslovom (“Abominable” na engleskom znači “Zastrašujući”, što je trebalo biti duhovito, ali baš nije), mogao je to biti solidan hit, ali ovako će imati mnogo problema u nastojanju da vrati uloženo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:13