The Great Untold

Adobe i Netflix u suradnji s TikTokerima napravili filmove. Rezultati su sjajni

The Great Untold

 Netflix, Adobe
Najboljim idejama za kratki film proglašene su dvije priče o identitetu migranta te priča o izolaciji i povezanosti

Adobe i Netflix pokrenuli su "The Great Untold", natjecanje kratkih filmova.

Pozvali su, naime, korisnike TikToka da snime trailer vođeni pitanjem "Koju priču samo ti možeš ispričati?".

Priča je to, kako navode, posvećena novim kreativcima, daje im platformu "na kojoj mogu realizirati svoje vizije".

Odaziv je bio velik. Preko 16.000 mladih kreativaca diljem SAD-a odazvalo se na poziv.

U kolovozu su odabrane tri najbolje ideje, koje su pretvorili u kratke filmove, a njihovi začetnici dobili su i financijsku potporu od 10.000 dolara te pristup Adeobeovim stručnjacima i alatima. Surađivali su i s Netflixovim mentorima koji su ih podupirali tijekom procesa stvaranja pa su tako pobjednici imali priliku učiti o video produkciji, pisanju scenarija, umijeću pripovijedanja, uređivanju i drugim vještinama.

Rezultai ovogh projekta, kratki filmovi učenika mogu se sada pogledati na Netflixovom Youtube kanalu.

Osim krajnjeg rezultata, bit će dostupne i scene koje dokumentiraju kreativni proces te izazove iza zanimljivog poduhvata mladih filmaša.

Najboljim zamislima su proglašene one Jonathana Moralesa-Morena ("The Refugee"), Keare Anderson ("Last to the Wild") te Sambe Diopa ("The Game").

"The Refugee" je priča o tinejdžerci iz Kolumbije koja kreće u srednju školu u malom američkom gradiću, a u prilagodbi joj, protiv svoje volje, pomaže američki učenik meksičkog podrijetla koji se i sam bori s identitetom.

Teme kratkog filma Keare Anderson su, s druge strane, izolacija i povezanost.Anderson, koja i sama dolazi s Aljaske, osmislila je protagonista koji nakon odlaska dugogodišnjih prijatelja s Aljaske ostaje sam te počne promišljati o domu i što on sada za njega znači.

Diopova je priča inspirirana njegovim doživljajem vlastitog identiteta temeljenog na unutarnjem konfliktu djeteta senegalskih imigranata. U svojoj znanstvenofantastičnoj priči istražuje taj sukob kroz dva lika koji se jednom godišnje nalaze u izoliranoj kolibi te igraju šah. Tko pobijedi, odlazi živjeti slobodno, a tko izgubi ostaje u kolibi do sljedeće godine i nove igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:45