DUH SA SJEKIROM

UMRO OTAC ZAGORA Gallieno Ferri 'preselio u Darkwood' u 87. godini

 Facebook
Ferrijev 'Zagor' bio je među najpopularnijim strip junacima naših prostora, snažno se svojim likom ukorijenivši u popularnoj kulturi

Gallieno Ferri, strip crtač zaslužan za lik legendarnog Zagora, preminuo je jučer u Italiji s 87 godina.

'Ferri, počivaj u Darkwoodu. Napustio nas je danas 2. travnja, nakon što je proživio prekrasan život, voljen kao malo koji stvaralac snova u svijetu', zapisao je na Facebooku scenarist Zagora Moreno Burattini.

Ferrijev 'Zagor' bio je među najpopularnijim strip junacima naših prostora, snažno se svojim likom ukorijenivši u popularnoj kulturi.

Ferri je rođen u Đenovi 1929. godine, a radio je na Zagoru od samog početka 1961. godine, u suradnji sa scenaristom Sergiom Bonnelijem. Zagora je nacrtao prema modelu grčkih umjetnika Fidije i Praksitela, mudroga i okrenutog pravdi i crtao je sve naslovnice Zagora u originalnoj seriji.

Ferri je također ilustrirao prve dvije epizode Mister No-a, kada se pojavio 1975., a nacrtao je sve naslovnice od 1. do 115. broja.





Gallieno Ferri riposa a Darkwood. Ci ha lasciati oggi 2 aprile 2016 dopo una vita meravigliosa, amato come pochi altri creatori di sogni al mondo.

Posted by Moreno "Zagor" Burattini on Saturday, April 2, 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:44