POVODOM USKRSA

U Velikom Taboru nova izložba umjetničkih djela branitelja u projektu protiv predrasuda

Jedno od djela koje je izloženo

 Privatni arhiv
Predstavljeno je, između ostalog, 14 skulptura (14 postaja) Križnoga puta (Via Crucis) izvedenih u poliesteru

Projekt art-terapije nastavlja se izložbom u Velikom Taboru

Nova izložba sad već dobro poznatog projekta 'Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda' otvara se u subotu u Velikom Taboru. Riječ je o umjetničkim djelima branitelja, izloženim zajedno sa radovima studenata i talentiranih mladih diplomanata ALU.

Predstavljeno je, između ostalog, 14 skulptura (14 postaja) Križnoga puta (Via Crucis) izvedenih u poliesteru u prekrasnom zelenom parku franjevačkog samostana Tabor u Samoboru, rad akademskog kipara Marina Marinića. Unutra u crkvi glavu Krista s trnovom krunom, rad kipara Marijana Zajeca Ko-sea u bronci, a vani također na zelenoj površini ispred samostana, odličnu ekspresivnu kompoziciju, također izlivenu u poliesteru, svetu Anu, svetu Mariju i maloga Isusa, rad studentice diplomske godine na Akademiji likovnih umjetnosti, Samoborke Tee Švarić.

Tu je i zgrada nekadašnjeg sastajališta vjernika kod sad pokojnog iscjeljitelja i ispovjednika, karizmatičnog fra Zvjezdana Linića. Izložba je postavljena povodom blagdana Uskrsa. U samostanu danas živi samo 5 franjevaca, koji su sa radošću dočekali još jedno sudjelovanje u projektu koji spaja braniteljsku populaciju i mlade umjetnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:08