ZA BUDUĆE GENERACIJE

‘Stari Šibenik: kalama, skalama i butama‘: najljepše što su nam preci ostavili na Mediteranu

Dario Dorčić, ”Restoration”, izložba u knjižnici ”Šižgorić”

 Promo
U Gradskoj knjižnici je otvorena izložba fotografija posvećena Milivoju Zeniću, dugogodišnjem ravnatelju šibenske knjižnice

Na prvom katu Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" u Šibeniku otvorena je izložba fotografija "Kalama, skalama, butama" posvećena Milivoju Zeniću (1953. – 2011.), dugogodišnjem ravnatelju šibenske knjižnice, velikom poznavatelju i ljubitelju knjige i promicatelju čitanja.

Izložbu fotografija, čiji je naslov posuđen od podnaslova njegove knjige "Stari Šibenik: kalama, skalama i butama", od 2013. godine priređuje Fotoklub Šibenik u suradnji s Knjižnicom, a ista od 2019. godine nosi naziv "Lovely Old Town" kao međunarodna izložba natječajnog karaktera. Izložba se može razgledati do 15. prosinca 2023. a na njoj je Mediteran prikazan šire od Šibenika. Zapravo motivi su širi i od mediteranskih, pobjednička fotografija je Mont Saint Michel, valjda kao korelacija Saint Michela i Svetog Mihaela, zaštitnika grada Šibenika, kao što su na izložbi i Berlin i Zagreb i Chioggia.

image

‘I nebo i more ga ljube‘, Mara Pilić, izložba u Knjižnici Šižgorić

Promo
image

‘Trio‘, Stanić Boris, izložba u Knjižnici "Šižgorić"

Promo
image

"Čuvar vrata", Zvonko Radičanin, izložba u Knjižnici "Šižgorić"

Promo
image

Dario Dorčić, "Restoration", izložba u knjižnici "Šižgorić"

Promo
image

Neda Rački: "Usnuli grad", Knjižnica "Šižgorić"

Promo

Kako su objasnili u ime organizatora, Foto kluba Šibenika, tema je izložbe ulazak u stare lijepe gradove diljem svijeta i njihov život, arhitekturu te ostavštinu koju smo baštinili od predaka i koju čuvamo za potomke.

Na izložbenom su natječaju nagrađeni Miranda Trklja za "Mont Saint Michel", Nada Rački za "Usnuli grad" i Davorka Trbojević za fotografiju "Nakon kiše".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:38