U DRUŠTVU 'IGRE PRIJESTOLJA'

Prvi roman za odrasle J. K. Rowling bit će serija HBO-a i BBC-ja

“Prijevremeni izbori”, prvi roman za odrasle J.K. Rowling, koji je kod nas objavio Mozaik knjiga, kako prenosi Guardian, bit će ekraniziran kao trosatna mini-serija u koprodukciji HBO-a i BBC-a.

Riječ je o romanu koji je postao bestseler i prije objave. Radnja je smještena u gradić Pagford, ljupko mjesto s predgrađem Fields, naseljem u kojem žive socijalni slučajevi koje bi starosjedioci htjeli prebaciti na skrb obližnjeg većeg mjesta. Takvom se rješenju protivi vijećnik Barry Fairbrother, i sam podrijetlom iz siromašne obitelji.

Pitanje odgovornosti

Problem nastane kad Barry umire, krenu izbori za njegovo mjesto, tijekom čega kulminiraju klasni, generacijski i ljubavni sukobi. Najpoznatija autorica svijeta navela je za New Yorker da je središnja teme knjige odgovornost. “Koliko smo odgovorni za vlastitu sreću i gdje se i kako pronalazimo u životu, ali i koja je naša odgovornost za siromašne, obespravljenje, marginalizirane, koja je naša odgovornost za nesreću drugih”.

HBO, među čijim su najpoznatijim serijama “True Blood”, “True Detective” i “Igra prijestolja” je u vlasništvu Time Warner Inc, s kojom Rowling ima uspješnu suradnju: ekranizacije njezinih romana o Harryju Potteru zaradile su 7,7 milijardi eura, a premda “Prijevremeni izbori” ciljaju na odraslu publiku, smatra se da mini-serija može privući i obožavatelje Harryja Pottera, sad mlade ljude u dvadesetima.

Najavila novi krimić

“Prijevremeni izbori” prodani su u šest milijuna primjeraka, a u međuvremenu je autorica objavila i svoj prvi kriminalistički roman “Zov kukavice” i najavila drugi. Koliko je primamljiva čitateljima, svjedoči i to da je “Zov kukavice” objavila pod pseudonimom Robert Galbraith. Čim se saznalo tko je autorica, roman se automatski popeo na prvo mjesto Amazonove liste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:32