GORAN ŠOŠTARIĆ

Policajac koji je sudjelovao u mnogim hapšenjima u Hrvatskoj bavi se umjetnošću: ‘Zvali su me i u Van Goghov muzej. No, odbio sam...‘


Goran Šoštarić

 Nera Simic/Cropix
Špaga, metalne zakovice, ključevi, samo su dio ‘rekvizita‘ koja Šoštarić koristi kako bi od svojih book art stvorio prava umjetnička djela

Goran Šoštarić, kriminalistički analitičar o čijem smo osebujnom umjetničkom i glazbenom opusu pisali prije nepune dvije godine u proteklu godinu dana ostvario niz novih umjetničkih djela, pa su tako osim gitarskih skulptura nastali kako kaženovi "žanrovi" stvaralaštva, od apstraktnog slikarstva, do hibridnih home made gitara, do personaliziranih Book Art dizajna.

image

Goran Šoštarić

Facebook Book Art
image

Goran Šoštarić

Facebook Galerija Šoštarić

Njegov opus nije prošao neopaženo ni u međunarodnim relacijama pa je tako dobio poziv da u madridskom Van Gogh Art Gallery izloži svoje radove, ali nažalost taj poziv nije mogao prihvatiti zbog obiteljskih i poslovnih obaveza. Naime, ovaj kriminalistički analitičar koji je u međuvremenu postao otac, koji je poslom vezan za ljude s one strane zakona, u slobodno je vrijeme svestrani umjetnik. U protekle dvije godine održao je niz samostalnih izložbi i koncerata, dok su neki od značajnijih u gradskoj galeriji Zabok, Music Biennale Zagreb, Varaždinskom HNK-u, zagrebačkim jazz klubovima. Također, supruga je također profesorica i glazbenica, koja je dugi niz godina nastupala kao prateći vokal mnogim poznatim hrvatskim glazbenicima, tako da naše zajedničko kreativno stvaralaštvo koegzistira u savršenoj harmoniji, kaže Šoštarić.

image

Goran Šoštarić

Facebook Galerija Šoštarić
image

Goran Šoštarić

Facebook Galerija Šoštarić

Špaga, metalne zakovice, ključevi, samo su dio "rekvizita" koja Šoštarić koristi kako bi od svojih book artova stvorio prava umjetnička djela, kao i od gitarskih skulptura. Njegov je umjetnički stil prepoznatljiv i, kako kaže, povezan je i s poslom koji se bavi jer kako u glazbi tako i u umjetničkim instalacijama od fragmenata slaže cjeline. Slično je i u policijskim istragama gdje od tragova i dokaza slaže mozaik dok ne dobije širu sliku ljudi i događanja s druge strane zakona. Zato je kriminalističko-obavještajna analitika mjesto kao stvoreno za Šoštarića. Kad sam dobio posebno promaknuće ministra otišao sam u Odjel kriminalističke policije gdje sam i danas. O drugim detaljima ne mogu govoriti - kaže nam bivši detektiv koji je sudjelovao u mnogim kompleksnim kriminalističkim istraživanjima i uhićenjima.

image

Goran Šoštarić

Facebook Galerija Šoštarić
image

Goran Šoštarić

Facebook Book Art

U dogledno vrijeme, iako dosta zaokupljen poslovnim i obiteljskim obvezama ne sumnjamo da će iz umjetničkog ateljea Gorana Šoštarića izaći još novih umjetničkih djela i da će otkriti još novih žanrova u svom stvaralaštvu.

image

Goran Šoštarić

Nera Simic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:28