Art kalendar 2022.

Kućica u pustinji, fotelja, bakina zimnica... što sve hrvatskim umjetnicima predstavlja dom

OKO

Radovi se mogu vidjeti na aukcijskoj izložbi u zagrebačkom Botaničaru. Među umjetnicima su Oko, Lunar, Tea Jurišić...

Trinaest ilustracija mladih umjetnica i umjetnika na temu doma krase novi kalendar "ONI 2022.", koji je ovih dana izašao u limitiranoj ediciji, a mogu se vidjeti na aukcijskoj izložbi u zagrebačkom Botaničaru do 5. prosinca 2021. Ilustracije potpisuju Marina MesarOKO, Marin Remić, Tea Jurišić, Maja Biondić, Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Slaven Kosanović – Lunar, Ivan Blažetić – Šumski, Hana Vrca, Ivana Mrčela, Boris Bare, Anja Sušanj i Broken isn't bad. Svi su autori donirali jedan svoj rad za aukcijsku izložbu i izradu ovog kalendara iza kojeg je jedna plemenita akcija.

image

Slaven Kosanović - Lunar

"Ove sam godine umjetnicima predložila dom za temu kalendara. Možda su pandemija i potresi utjecali na odabir teme, ali prva pomisao na dom je mjesto gdje nam je srce, a to svaki trenutak gradimo i pletemo. Dom kao mjesto, kao vrijeme, kao osjećaj, kao ljudi… oni koji su bili, koji su sada, koji će tek postati naš dom. Na svim tim prošlim, sadašnjim i budućim domovima trebamo biti zahvalni jer su nas oblikovali, jer smo u njima svoja srca skučili," kaže Vanja Varga koja kroz svoj brend "Djelovanje" već drugu godinu za redom organizira dobrotvornu akciju "ONI 2022." i pomaže udruzi "Krijesnica" koja pruža podršku djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. U prošloj godini donirano je 29 tisuća kuna.

image

Maja Biondić

Također, kako ističu organizatori ove akcije, kalendar uključuje paket od sedam vouchera s popustom na kupovinu kod partnera – domaćih craft proizvođača i kvalitetnih brendova. "Na taj način podržava se lokalno u ovim neizvjesnim vremenima, a svi oni podržavaju projekt i dodaju vrijednost kalendaru za svakoga tko ga kupi".

image

Tea Jurišić

Kalendari se mogu rezervirati slanjem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a aukcijska prodaja radova odvija se online na profilu Botaničar gdje se primaju ponude do 12 sati 2. prosinca 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:00