INOVATIVNI PROJEKT

Jedna knjiga koju čita dvoje ljudi

Rafaela Dražić u galeriji ‘Prozori’ izlaže svoj inovativni projekt. Rad je odgovor na kustosko pitanje ‘Što još nije dizajnirano, a trebalo bi’

ZAGREB - “Knjiga za dvoje” projekt je što ga je Rafaela Dražić pokrenula kao odgovor na pitanje kustosa projekta “Što još nije dizajnirano, a trebalo bi?” postavljeno u okviru “ Warsaw Under Construction” - simpozija o dizajnu koji je organizirao Muzej moderne umjetnosti u Varšavi.

Mlada dizajnerica osmislila je knjigu koja se čita u paru, pri čemu svaki čitatelj slijedi svoju narativnu nit. Projekt će se predstaviti sutra u galeriji Prozori. Posjetitelji će moći na licu mjesta testirati mogućnosti ovog proizvoda. Macin Gokieli autor je teksta za “Priču o tijelima, dušama i strojevima”, što je prva knjiga koja će se predstaviti u sklopu projekta. Osim duhovitog odgovora na pitanje organizatora projekta, knjiga istražuje granica medija.

Dizajnerica vizualnih komunikacija Rafaela Dražić radila je u studiju Barnbrook Design u Londonu, a sad je na doktorskom studiju na Akademia Sztuk Pieknych u Varšavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 18:16