KNJIGA, FILM, GLAZBA...

Jedini asesoar koji vam treba ovog ljeta: U novom Svijetu kulture čak 128 preporuka naših 18 autora

U debeloj hladovini najugodnije društvo uvijek čine knjige, glazba, filmovi i serije

Ljeto je jedna od omiljenih tema Svijeta kulture. A u debeloj hladovini najugodnije društvo uvijek čine knjige, glazba, filmovi i serije. Zato vam i donosimo velik izbor - čak 128 preporuka naših 18 autora koje bi vam trebale pomoći pri osobnom izboru za ljetnu dokolicu. Tu je i veliki vodič kroz ljetne festivale, uglavnom filmske i glazbene, a tijekom sljedećih ljetnih mjeseci očekuje nas i niz uzbudljivih koncerata i filmskih premijera.

Donosimo i senzacionalne fotografije iz 70-godišnje povijesti Pula Film Festivala, koje prate tekst Nenada Polimca i Mire Tatića, Nenad Vulić napravio je iscrpni intervju s Robertom Perišićem u povodu njegova romana "Brod za Issu", a Feđa Gavrilović kritički je prikazao autobiografiju jednog od najpoznatijih konceptualnih umjetnika s ovih prostora - Brace Dimitrijevića.

Petar Milat otkrio je mnogo toga Srđanu Sandiću o suradnji koja se pretvorila u prijateljstvo s Dubravkom Ugrešić, a Romina Peritz napisala je iscrpni profil kulturne menadžerice Vanje Žanko koja svojim ambicioznim projektima mijenja regionalno tržište umjetnina. Filip Pavić autor je vrlo zanimljivog eseja u obranu woke kulture, a donosimo i ulomke iz knjige eseja Elene Ferrante, kao i iz novog romana Frédérica Beigbedera "Brana na Atlantiku".

Svijet kulture jedini je asesoar koji vam treba ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:25