‘MOĆAN DOJAM‘

Izložba priznate riječke akademske umjetnice francuskih korijena stigla u Zagreb

Umjetnica Georgette Yvette Ponté
 privatni arhiv
Petnaestak golemih sliakrskih formata stiglo je u galeriju Idealan Grad u sklopu izložbe pod imenom "Nemir‘

Izložba priznate riječke akademske umjetnice francuskih korijena Georgette Yvette Ponté, koja se publici predstavila slikarskim opusom naslova „Nemir“, seli se u Zagreb, u Galeriju Idealni grad.

- Petnaestak golemih slikarskih formata s prikazima ženskih torza Georgette Yvette Ponté ”udaraju” na sva čula, tuku vizualnu percepciju i u njih se lako ulazi, ostavljaju moćan dojam, uvjerljivo se ”zabijajući” u promatračev pogled. Silovito prodiru s površine platna ili papira u prostor svojim volumenima. Autorici je cilj prenijeti svoj nemir i određeno stanje duha i duše - napisao je doc.dr.sc Enes Quien, naš poznati likovni kritičar i povjesničar umjetnosti.

Georgette Yvette Ponté rođena u Francuskoj 1983., a srednju školu završila je u Rijeci. Diplomirala je kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Peruška Bogdanića te je do sada izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Također je osvojila i mnoge nagrade i priznanja za svoje radove u mediju slikarstva, kiparstva, ali i fotografije. Autorica je nekoliko javnih skulptura u Hrvatskoj i inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:18