IZLOŽBA U KLOVIĆEVIM DVORIMA

Proizvodi u kojima ćemo uživati u skoroj budućnosti

 Šime Šokota/CROPIX

“Primijenjeno & svakodnevno - Suvremeni austrijski dizajn” naziv je izložbe koja se do 2. kolovoza održava u Galeriji Klovićevi dvori.

Izložba prikazuje nova strujanja i razvoj austrijske dizajnerske scene te predstavlja proizvode smislene za budućnost. Izloženi su razni dizajnerski komadi namještaja, rasvjetna tijela, ukrasi i drugo. Izgledom podsjeća na stambeni prostor.

Izloženo je mnogo interesantnih i atraktivnih predmeta kao što je “Journey Chair” namještaj smišljen protiv ludila ambalaže, dizajn Airture. Prijevoz, selidba, putovanje namještaja i njegovi tragovi utiskuju se u površinu omota, a kontrast između omota i njegove zaštićene luksuzne unutrašnjosti postaje sve veći. Ta kocka sadrži osnovno pokućstvo: stol, naslonjač, stolicu i nisku stolicu.

Kolekcija svjetiljki Wood Light posvećena je drvu kao materijalu i djelo je “13&9 Design”. Lounge - stolovi Studia Bellidea/ Irene Maria Ganser-Ulreich izliveni su od mesinga, a površina im ima strukturu od drva. Također, izložena je i tekstilna umjetnost Beate von Harten posvećena estetici boje, ritma i strukture.

Prezentirana je i fantastična kutija s kockama koja se može voziti, dizajn Hermanna Trebschea, a sa samo šest elemenata djeca mogu sastaviti razna vozila i komade pokućstva. DADA dizajnera Lu Design/Ulrike Leitner četverodijelni je kartonski komplet za sastavljanje složive kolijevke bez ljepila - samo umetanjem i presavijanjem. Izložba je zajednički projekt Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, udruge DesignAustria i Galerije. ( K.S.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 13:23