SUBOTA U SC-U

BLITZ VELESAJMA KULTURE Od 16 sati do 4 ujutro u zagrebačkom SC-u niz događanja, od performansa i filmova do koncerta

Filmski program zagrebačku će publiku upoznati s Pančevo film festivalom - PAFF, koji slavi autorski, nezavisni film, i predstavlja djela koja ilustriraju i kritiziraju svijet u kojem živimo

ZAGREB - Studentski centar u Zagrebu bit će u subotu, 28. studenog, mjesto cjelodnevnog programa koje će pod nazivom "Blitz Velesajma kulture" od 16 sati do 4 ujutro okupiti niz kulturnih događanja, od performansa i filma do koncerta

Od poslijepodnevnih sati u prostorima Teatra &TD izvest će se audio instalacija "U SC-u na WC-u" Martine Miholić, u kojem umjetnica kroz razgovor s prijateljicama doznaje više o njihovim rodnim, spolnim, seksualnim i tjelesnim identitetima. Riječ je o segmentu njezinog prethodnog rada "Ispipavanje", odnosno zvučnom dijelu koji je svojevremeno bio cenzuriran i zabranjen.

U Polukružnoj dvorani &TD-a održat će se razgovor s Đelom Hadžiselimovićem, istaknutim selektorom dokumentaraca, filmova, putopisa koji će govoriti o svom radu, utjecajima, studiranju te važnim životnim odabirima.

Uslijedit će razgovor s akademikom i dugogodišnjim profesorom filozofije Brankom Despotom, koji je svojom upečatljivom pojavom i nastupom osvajao "srca i duše" mladih generacija i odgajao ih za "struku i za život", najavljeno je iz SC-a. Razgovor će moderirati Damir Bartol Indoš i Nataša Rajković.

Filmski program Kulture promjene, Kratke slike, zagrebačku će publiku upoznati s Pančevo film festivalom - PAFF, međunarodni festival koji slavi autorski, nezavisni film, i predstavlja dokumentarne i igrane filmove koji kroz različite žanrove i filmske postupke ilustriraju i kritiziraju svijet u kojem živimo.

'Daljine' Jelene Maksimović - trailer

Festival će predstaviti njegovi organizatori Ognjen Glavonić i Stefan Ivančić, a u MM centru će se prikazati igrani film "Kada te pogleda svojim sitnim očima" Alice Furtado, dokumentarni esej "Arhipelazi, goli granit" Daphe Heretakis, dokumentarno-eksperimentalni "Daljine" Jelene Maksimović i Ivana Salatića te kratki igrani "Naše tijelo" Dane Komljen.

'Naše tijelo' Dane Komljen - trailer

Filmski program u MM-u otvorit će svjetlosna instalacija "It lux empty" Nikole Bojića i Marina Frankole.

U Velikoj dvorani Teatra &TD održat će se koncert STICRI Improvisers Orchestra, sastavljenom od 26 štajerskih i hrvatskih glazbenika/improvizatora čiji zajednički glazbeni izričaj objedinjuju i vode pojedini članovi orkestra, a potom slijedi 'plesnjak' DJ Dabija.

STICRI Improvisers Orchestra

S organizacijom "Are you Syrious" u suradnji, tijekom dana će se provoditi i humanitarna akcija za prikupljanje pomoći izbjeglicama koji na putu do zapadne Europe prolaze kroz Hrvatsku.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:39