PRIJENOS UŽIVO

BALET GISELLE Carlos Acosta i Natalia Osipova po prvi puta zajedno

Prethodna baletna predstava Royal Opera Housea, 'Orašar', oborila je sve rekorde i postala najgledaniji kinosadržaj u Velikoj Britaniji prošle godine

Carlos Acosta, kubanski baletni plesač te glavni umjetnički gost u Royal Opera Houseu, i Natalia Osipova, višestruko nagrađivana primabalerina školovana na Boljšoj baletnoj akademiji, protagonisti su jednog od najromantičnijih klasičnih baleta koji će se moći pogledati uživo u ponedjeljak 27. siječnja u 20:15 sati u sklopu programa Spektakli u Cinestaru.

Prethodna baletna predstava Royal Opera Housea, 'Orašar', oborila je sve rekorde i postala najgledaniji kinosadržaj u Velikoj Britaniji prošle godine.

'Giselle' je vrlo emotivna priča o izdaji i oprostu, o ljubavi koja nadilazi smrt. Naslovna uloga koju izvodi Natalia Osipova veliki je izazov kako u tehničkom tako i u dramskom smislu, a veličanstvenom izvedbom talentirana primabalerina nedvojbeno je već dokazala da je dorasla ovakvom izazovu.

Carlos Acosta koji izvodi ulogu grofa Albrechta smatra se jednim od najistaknutijih plesača današnjice, a obožavatelji diljem svijeta prepoznaju ga po nevjerojatnoj sposobnosti izvođenja pokreta punih ljepote i brzine, dok svojom atletskom građom zadivljuje u svakoj ulozi.

Prvi čin baleta ispunjen je povijesnim detaljima i rustikalnim ugođajem. Drugi čin, kao kontrast, s jednom od najljepših bijelih scena u baletu, publiku vraća u drevno doba predaja, u šume obasjane mjesečinom koje opsjedaju duhovi mladenki koje su umrle prije dana svog vjenčanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:43