GLOBUSOVA ČAJANKA

Pogledajte kako je Reiner jednom rečenicom razljutio Klisovića i Dolenec: ‘To je običan mit...‘

Rasprava je u jednom trenutku skrenula na pitanje obnove Zagreba i rasplamsala debatu svih sudionika Globusove ‘Kavkaske čajanke‘
Kavkaska čajanka
 Cropix

Pitanje legitimnosti izbora u uvjetima pandemije koronavirusa i ograničenja prava nekim biračima da glasaju na njima za Željka Reinera, HDZ, ne postoji. Danijela Dolenec iz platforme Možemo! i Joško Klisović iz SDP-a iznijeli su niz kritika na takvu odluku, tvrdeći da je legitimnost tako organiziranih izbora vrlo upitna.

Rasprava je u jednom trenutku skrenula na pitanje obnove Zagreba i rasplamsala raspravu svih učesnika Globusove "Kavkaske čajanke".

- HDZ je odmah dao milijun i sto tisuća kuna, ministri su se odrekli jedne plaće - rekao je Reiner, na što mu je Dolenec rekla:

- Pa nećemo Zagreb obnavljati plaćama.

- To je mit da je potrebno donijeti zakon (o obnovi Zagreba, op.a.) da bi se pomoglo ljudima - rekao je Željko Reiner i izazvao gorljivu reakciju Dolenec i Klisovića.

Željko Reiner prikazivao je aktivnosti Vlade nakon potresa kao bitnu pomoć Zagrepčanima, na što mu je Joško Klisović replicirao pitajući zašto nije organizirana donatorska konferencija za Zagreb kao što je to učinjeno za Albaniju na kojoj je prikupljeno više od milijardu eura.

- Vi znate da se donatorske konferencije ne organiziraju za članice EU - ustvrdio je Reiner, čemu se Klisović usprotivio tvrdeći da se konferencija mogla organizirati jer je to način da pomoć daju i države izvan EU.

- Da ste dogovorili, mogli smo imati konferenciju - kazao je Klisović.

- HDZ-ova Vlada se niti s ukupnom koronakrizom ne nosi kako bi trebala jer se bavi samo kratkoročnim 'flasterima'. Sve što čujemo ima kratki rok, kao da se kroz tri ili šest mjeseci vraćamo na nešto staro. To ne postoji. Kao da je dovoljno da vi date svoju plaću da se nekim ljudima omogući da nekoliko mjeseci budu u naselju Cvjetno - rekla je Danijela Dolenec, istaknuvši kako je platforma Možemo! protestno provela noć pred Saborom.

- Mi smo to isto učinili, ali u Saboru - rekao je Klisović, na što mu je Dolenec replicirala:

- Ali ste glasali za raspuštanje Sabora. Ti glasovi ruše vam vjerodostojnost - rekla je Dolenec, kritizirajući činjenicu da se Sabor i uz pomoć SDP-a raspustio prije nego što je donesen zakon o obnovi Zagreba.

"Kavkasku čajanku" sutra donosi magazin Globus, nakon čega objavljujemo video kompletne rasprave o legitimnosti izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:41