UFC

Helwani: UFC je održao sastanak s Miočićem... Nadam se da s Jonesom neće napraviti ogromnu pogrešku

Stipe Miočić
 Jason Silva / AGIF via AFP
Pojavile su se neke nove informacije o UFC-ovim planovima u teškoj kategoriji

Jon Jones već se mjesecima sprema za teškaški debi, a prema posljednjim poznatim informacijama već je dogurao do nekakvih 109 kilograma.

Kada će i protiv koga najbolji poluteškaš u povijesti testirati svoje mogućnosti u 'kraljevskoj kategoriji', u ovim trenucima nije poznato, ali Ariel Helwani smatra da bi 'Bones' trebao čekati pobjednika borbe - Stipe Miočić vs. Francis Ngannou.

Revanš Stipe i 'Predatora' već je dugo vremena želja UFC-a čiji je predsjednik Dana White u više je navrata jasno poručio da je to dvoboj koji moramo gledati. No, konkretnog pomaka, barem prema službenim informacijama - nema.

U tekstu koji je osvanuo na uglednom ESPN-u, Helwani tvrdi da su se UFC-ovi predstavnici nedavno sastali s Miočićem, ali da konačni dogovor još nije postignut, a prema saznanjima najupućenijeg MMA novinara UFC želi da se ta borba dogodi u ožujku.

screenshot/Youtube
Miočić vs. Ngannou

Što to znači za Jonesa? Treba li on čekati pobjednika ili u međuvremenu dogovoriti neki meč 'za zagrijavanje'?

Helwani tvrdi da je najbolje čekati, ali i ističe da bi u slučaju Stipine pobjede to moglo potrajati.

"U savršenom bi svijetu UFC volio da pobjednik te borbe već na ljeto brani pojas protiv Jonesa, barem tako govore izvori. Ali, kada pogledate da je Miočić u prosjeku u posljednje tri godine imao jednu borbu godišnje, a Ngannou se, ne svojom krivnjom, borio 30-ak sekundi godišnje, to bi bio dobar plan za sve. Još nekako mogu zamisliti da se Ngannou vrati toliko brzo u akciju, ali povijesno gledano, Miočiću se to nije sviđalo", tvrdi Ariel pa u nastavku dodaje:

"To je ono što UFC želi i što bi trebali željeti. Bila bi ogromna pogreška da u ovim trenucima Jonesu dogovore meč s nekim tko nije prvak. Ako izgubi, izgubljen je i novac koji bi došao s njegovim napadom na drugu titulu. Zašto onda riskirati sada? Pogotovo kada uzmemo u obzir to da je Jones u posljednje vrijeme izgledao poput 'običnog čovjeka' i da ne znamo kako će se nositi s velikim momcima. To nije vrijedno toga. Jones protiv pobjednika borbe Miočić-Ngannou je ogroman meč. To je borba koju treba dogovoriti. Da, borba s nekim iz vrha zvuči zabavno, ali bez pojasa u igri to nije toliko veliko. Nadajmo se da će UFC dogovoriti revanš Miočića i Ngannoua za ožujak, nadajmo se i da pobjednik neće biti previše izudaran i onda nam na ljeto dajte Jonesa u borbi za teškaški naslov. Samo nemojte Israelu Adesanyi otkriti ovaj plan...", zaključuje Helwani.

HOUSTON, TEXAS - FEBRUARY 08: Jon Jones walks to his corner in between rounds against Dominick Reyes in their UFC Light Heavyweight Championship bout during UFC 247 at Toyota Center on February 08, 2020 in Houston, Texas.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Jon Jones

Linker
04. srpanj 2024 08:50