PREUZIMANJE U JEKU ŠTRAJKA

Poduzetnik Milan Carić kupio zagrebački DTR na javnoj dražbi za 890 tisuća kuna

ZAGREB - Poduzetnik Milan Carić na javnoj dražbi u ovršnom postupku na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu kupio je većinski paket zagrebačke Domaće tvornice rublja (DTR), javlja Poslovni.hr.

Carić je kupio 65, 45 posto tvrtke za 890 tisuća kuna, odnosno 12,60 kuna po dionici.

Carić, koji djeluje zajedno sa poznatim zagrebačkim odvjetnikom Antom Nobilom, najavljuje da će u zakonski propisanim rokovima objaviti javnu ponudu za preostali dio dionica DTR-a. Carić je preuzeo DTR u jeku štrajka. Radnice DTR-a štrajkaju već dva tjedna. Od tražene dvije zaostale plaće, Uprava im je isplatila samo plaću za veljaču.

"Činimo sve da se i plaća za ožujak isplati u kratkom roku i da uvjerimo radnike da se vrate na posao. Zbog ulaska u predstečajnu nagodbu ne možemo se zadužiti kod banaka, ali posla ima. Na skladištu već čeka roba koju su nam poslali naručitelji. Dogovaramo da nam odmah plate taj posao, dio možda i avansno, kako bi što prije dali radnicima zaostale plaće i za travanj i nastavili normalno poslovati", rekao je Mladen Trogrlić, jedini član Uprave DTR-a.

Na prvom ročištu predstečajne nagodbe, 8. svibnja, utvrđeno je tražbina od 6,5 milijuna kuna. Uprava je predložila vjerovnicima DTR-a otpis kamata i 30% duga, a preostalih 70% vraćali bi kroz pet godina. Od duga, oko 3,5 milijuna kuna traže dobavljači, tri milijuna Grad Zagreb - većinom za najam prodajnih mjesta, te AUDIO, dok je dug prema Poreznoj upravi na razini doprinosa za jedan mjesec, piše Poslovni.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 20:27