MORA SE POSJETITI

HRVATSKA JE JEDNA OD 10 NAJPOŽELJNIJIH DESTINACIJA EUROPE Urednici Lonely Planeta nahvalili naše gradove, more i unutrašnjost

Jedan od najpopularnijih svjetskih turističkih portala i izdavač turističkih vodiča Lonely Planet objavio je popis 10 najpoželjnijih europskih destinacija, na koji je uvrstio i Hrvatsku, izvijestili su danas iz Hrvatske turističke zajednice
 Maja Zrnić/Cropix

Jedan od najpopularnijih svjetskih turističkih portala i izdavač turističkih vodiča Lonely Planet objavio je popis 10 najpoželjnijih europskih destinacija, na koji je uvrstio i Hrvatsku, izvijestili su danas iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Popis su sastavili urednici Lonely Planeta iz Amerike i Velike Britanije, a uključuje destinacije za koje smatraju da ih putnici svakako moraju posjetiti. Hrvatska se tako našla u društvu Portugala, Mađarske, Islanda, Švicarske, Irske, Danske, Italije, Češke i Francuske.

Osim obale iz Lonely Planeta posebno preporučuju Zagreb, Dubrovnik, nacionalne parkove i kontinentalni dio Hrvatske.

Hrvatska je prepoznata kao etablirana destinacija za Europljane te destinacija koja u posljednje vrijeme postaje sve popularnija i na tržištu SAD-a, s kojeg u prvih pet mjeseci ove godine bilježi povećanje turističkog prometa u dolascima i noćenjima veće od 20 posto.

Dokaz da je Hrvatska postala sve interesantnija turistička destinacija za Amerikance, kažu iz HTZ-a, zorno potvrđuje interes kako mnogih važnih američkih medija, koji su pisali ili objavljivali reportaže o Hrvatskoj, tako i zamjetan porast interesa organizatora putovanja, koji žele uvrstiti Hrvatsku u svoje brošure za iduću sezonu.

Posebno je zanimljivo da Amerikanci, osim već dugo prepoznatljivog Dubrovnika, sve više posjećuju Zagreb, a od nedavno zanimaju ih i mjesta ne samo uz obalu, već i unutrašnjosti Hrvatske. Američki turisti, osim što su dobro platežna i svugdje željena klijentela, vole putovati izvan ljetne sezone, pa su stoga dosad iskazani interes te potencijal ovog tržišta od izuzetnog značaja za daljnji razvoj hrvatskog turizma, ističu iz HTZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 20:07