INTERVJU

Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta: ‘Afere idu uz vlast, a kad se poduzetnik bori na tržištu, nema afera‘

Afere prate samo one koji su na vlasti ili koji su povezani s vladajućima, bilo na državnoj ili na lokalnoj razini. Gdje nema te povezanosti, nema ni afera. Uvijek se nađe i neki poduzetnik koji je povezan s politikom

Nismo još dobili ozbiljnu Vladu koja bi administraciju svela u neke podnošljive okvire te da država funkcionira i bude efikasna. Dokle više?

 Goran Sebelic/Cropix

Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta iz Pule, nedavno je dobila nagradu PRO PR GLOBE Awards. Očito je da nije zaboravljeno njezino djelovanje na čelu Hrvatske udruge poslodavaca. Deranja upozorava na poremećaje u dobavnim lancima te na poziciju male i srednje brodogradnje u odnosu na ostale proizvodne sektore. Razgovarali smo i o problemima radne snage, brodogradnje te o aferama koje prate dio poduzetnika i dužnosnika.

Je li vas iznenadio PRO PR GLOBE Awards? Može li to što ste dobitnica povezati s time da nije zaboravljen vaš angažman na čelu HUP-a?

Nisam očekivala nagradu. To je stvarno istina. Iznenađena sam jer se radi o četiri međunarodne komisije koje dodjeljuju nagradu i što su nagrade uglavnom, osim nas nekoliko, dobili...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:44