ANKETA

Engleski je važniji nego radni staž

Prema anketi portala MojPosao, 32 posto ispitanih zbog neznanja jezika odbijeno za posao
Osijek, 010310.Danas je oko 500 nezaposlenih doslo na osjecki Zavod za zaposljavanje kako bi se prijavili za posao u rijeckoj firmi Taxi Cammeo. Kosta Minovski vlasnik Taxi Cammea s nacinom rada svoje tvrtke upoznao je oko 500 kandidata koji ocekuju da ce bas oni dobiti jedno od ponudjenih 38 radnih mjesta. Taxi Cammeo s radom u Osijeku pocinje u travnju sa jednim kombijem i 12 moderno opremljenih automobila. Na fotografiji: nezaposleni kandidati u hodniku Zavoda za zaposljavanje cekaju na razgovor s Kostom Minovskim vlasnikom Taxi Cammea, u prednjem planu je redovna prijava nezaposlenih na Zavod.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / CROPIX

ZAGREB - Čak 75 posto građana Hrvatske smatra kako je poznavanje stranih jezika presudno u pronalaženju radnog mjesta i da je važnije od radnog iskustva. Pokazalo je to istraživanje portala MojPosao, koje je provedeno pod pokroviteljstvom jezičnog centra Berlitz.

Traži se znanje više jezika

Većina ispitanika izjavila je kako je zbog sve veće potrebe i poslovnog komuniciranja sa stranim partnerima osim engleskom, potrebno znati još neki jezik. S portala MojPosao ističu da je čak 32 posto ispitanih bilo odbijeno na razgovoru za posao zbog nepoznavanja stranog jezika, dok je pet posto zbog toga čak izgubilo radno mjesto.

Učenje u tvrtki

Samo 12 posto ispitanika izjavilo je kako im tvrtke u kojima su zaposleni organiziraju učenje stranih jezika, dok ih je čak 90 posto zainteresirano za takav oblik učenja jezika. Većina ispitanika tvrdi da im nedostaje iskustvo u konverzaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 10:13