KVALITETA U RAZVOJU

DEVETA KONFERENCIJA U ROVINJU Inovativnost i kreativnost teme ovogodišnje konferencije QED

ZAGREB – I ove godine zagrebačka tvrtka CROZ organizira konferenciju pod nazivom QED (Quality in Enterprise Development), koja će se od 17. do 19. svibnja održati u hotelu Lone u Rovinju. Deveta po redu konferencija QED bit će usmjerena na istraživanje kreativnosti i inovativnosti unutar organizacija. Sudionici će imati i priliku saznati kako kroz nove pristupe prilagođavati planiranje i vođenje projekata te strukturu i kulturu naših organizacija.

Među potvrđenim predavačima se nalaze mnoga lica poznata europskoj i svjetskoj IT zajednici. Iz SAD-a dolazi Grady Booch, poznat po svojem inovativnom radu na području softverske arhitekture, softverskog razvoja i kolaborativnih razvojnih okruženja. On će govoriti o tome što u današnjem svijetu znači biti razvojni inženjer te kako funkcionirati u okolini koja se neprestano mijenja.

Grady Booch

Kako stvoriti agilnu organizaciju i maksimalno iskoristiti sve prednosti agilnih metodologija otkrit će Andrea Tomasini, osnivač tvrtke agile42.

Slovenski kolege, Nastja Mulej, inovator u primjeni kreativnog razmišljanja u tvrtkama i Primož Zupan, Idea Manager tvrtke Halcom pokazat će kako stvoriti kreativnu organizaciju. Na pitanje može li se kreativnost naučiti, IT stručnjaci i članovi hrvatske akademske zajednice će nastojati odgovoriti u sklopu okruglog stola. Sudionici rasprave pokazat će kakva je perspektiva kreativnosti u visokom obrazovanju i pokušati se dogovoriti oko načina na koji i obrazovni sustav i industrija mogu zajedno pripremiti nove generacije na izazove koji nas očekuju.

Novi alati, metodologije i pristupi su svakodnevna pojava u IT industriji, a iza njih stoji mnogo kreativnosti i inovacija. Odakle dolaze, kako nastaju, koliko je svatko od zaposlenika uključen u njih, neka su od pitanja na koja će biti usmjeren sadržaj konferencije. Primjena novih tehnologija, neprestano učenje, ali i implementacija naučenog na kreativne i inovativne načine u današnje je vrijeme neophodno za napredak i opstanak pojedinca, ali i organizacije u kojoj radi.

Upravo će ovogodišnji QED kroz predavanja, radionice, okrugle stolove i druge inovativne konferencijske formate pokazati na koje načine organizacija može evoluirati, tj. kako probuditi i iskoristiti kreativnost svih zaposlenika. Svaki djelatnik, bez obzira na funkciju, može znatno unaprijediti i ubrzati poslovanje i poslovne procese ako kontinuirano razmišlja o poboljšanju rada.

CROZ poziva sve koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju softvera da ne propuste priliku čuti iskustva i savjete predavača koje će ugostiti te da ujedno izmjene iskustva i dogovore buduće poslove s kolegama iz Hrvatske i inozemstva. Zainteresirani sudionici će imati priliku do 16. travnja 2015. iskoristiti mogućnost rane prijave za sudjelovanje na konferenciji. Svi detalji vezani uz program, registraciju i predavače dostupni su na web stranici konferencije www.croz.net/qed. Konferenciju QED podržavaju i dvije stručne udruge, Agile Hrvatska, udruga građana koji se bave agilnim metodama razvoja softvera, te PMI Udruga Hrvatska, udruga za projekt menadžment.

O TVRTKI CROZ

CROZ d.o.o. je IT tvrtka usmjerena na pružanje usluga financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima. Usluge uključuju zaokružene, cjelovite projekte ili specijalističke usluge edukacije, savjetovanja i implementacije u pojedinim segmentima. CROZ-ov tim na lokacijama u Zagrebu i Beogradu ukupno sada broji više od 170 stručnjaka čije su temeljne vrijednosti stručnost, inovativnost, predanost i timski duh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 07:00