PROPALI PROJEKT

CRKVA SAMA OD SEBE KUPILA TRGOVAČKI CENTAR? Kaptol: 'Cascade još nisu prodane'

Mediji su objavili da je tri četvrtine šoping centra kupila tvrtka Exportdrvo za 22 milijuna kuna na ročištu u veljači
 Saša Midžor Sučić / CROPIX

Zapuštena zgrada onoga što je trebalo postati elitni šoping-centar Cascade na vrhu Tkalčićeve ulice u srcu Zagreba prodana je za 22 milijuna kuna na javnoj dražbi tvrtki Eksportdrvo Projektima još u veljači ove godine, objavio je u četvrtak T-portal.

Riječ je o 15. ročištu radi rasprodaje imovine tvrtke Illuminatio u stečaju koje je tada održano i na kojem je kao početna cijena za dio Cascada koji je pripadao Illuminatiju određeno 22,3 milijuna kuna, no nakon ročišta prije šest mjeseci nije objavljeno da je nekretnina i prodana.

Založno pravo nad dijelom Cascada koje je Illuminatio poveo u stečaj, a riječ je o tri četvrtine zgrade, ima Hypo Alpe Adria Bank International iz Klagenfurta i Investkredit Bank AG iz Beča. Nekretnina je nuđena po početnoj cijeni daleko nižoj od procijenjene vrijednosti koja prema oglasu za ročište iznosi 179,6 milijuna kuna.

Direktor Exportdrvo Projekata Tomislav Marinov istovremeno je i direktor kompanije Museum Antemurale, koju je 2013. osnovao monsinjor Mijo Gabrić, glavni ekonom Kaptola, suvlasnika Cascada, pa se iz toga izvlači zaključak da je Crkva u ovom slučaju preuzela kompletno vlasništvo. Vijest koja se proširila hrvatskim medijima s Kaptola jučer na blagdan Velike Gospe nisu htjeli komentirati.

Izvor blizak Kaptolu Jutarnjem je kratko poručio da proces prodaje nije gotov, a najavio je da će detaljnije obrazložiti razvoj situacije u utorak te rekao da objavljene informacije o prodaji Cascada nisu točne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 10:13