Kineski horoskop

Ušli smo u vladavinu vodenog Tigra: Vaša godina rođenja otkriva što vas čeka u narednih godinu dana

Što vam u ljubavi, poslu i ososbnim odnosima prognoziraju kineski znakovi saznajte u velikom godišnjem horoskopu za 2022. godinu.

Vodeni Tigar posljednji put vladao je prije 60 godina. Voda simbolizira emocije, ali i novac. Od svih Tigrova - drvenog, zemljanog, vatrenog i metalnog - vodeni je najmanje direktan, najmanje agresivan te intuitivniji i pasivniji od drugih tipova ovog znaka. Senzibilitet i sposobnosti da razumije druge čine ga šarmantnim i omiljenim. Susretljiv je, tolerantan, vrlo emotivan i na njega se može osloniti.

Dobar je taktičar, ali može biti i previše zabrinut za svoje zdravlje i sklon hipohondriji. Kako je drvo osnovni element Tigra, a voda hrani drvo, vodeni Tigar je u stanju sebe razumjeti, sagledati svoje vrline i mane, taktizirati i čekati svojih pet minuta.

Tijekom ove godine osobe rođene u godinama koje završavaju na broj 2 pokazat će posebnu sposobnost razumijevanja tuđih slabosti. Bit će izuzetno osjetljive i mogu očekivati romansu, ali i financijski uspjeh.

Rođeni u godinama koje završavaju na 0 i 1 bit će izloženi velikim poslovnim izazovima, posebno u radu s onima koji su rođeni u godini koja završava na 4. Zaljubljivi i popustljivi bit će rođeni u godini koja završava na 3, a spremni na kompromise rođeni u godini koja završava na 5. Jaku konkurenciju imat će rođeni u godinama koje završavaju na 6, a ljubav mogu očekivati rođeni u godinama koje završavaju na 7. Na fizičke napore i puno rada moraju biti spremni rođeni u godinama koje završavaju na 8 i 9.


ŠTAKOR (1936., 1948., 1960., 1972., 1984., 1996., 2008.)

Vaš je znak pod utjecajem jake yang vode, što vas čini mudrom i emotivnom osobom, često introvertnom unatoč tome što vjerojatno imate puno prijatelja. Možete biti rođeni u godinama pod različitim elementima, ali ove je vaš element kompatibilan s elementom yang vode koja vlada 2022. Ne samo da ćete tražiti ljubav nego ćete je biti spremni bezuvjetno davati. Bit ćete vrlo inspirativni jer će vam vodeni Tigar, koji vam je sličan po mentalitetu, biti naklonjen. Njegova energija je puno jača, on je direktniji, poduzetniji i ambiciozniji, dok ste vi naučeni pokazivati emocije puno suzdržanije.

Sad kad ste ponovno u godini pod utjecajem vode, vaše diplomatske sposobnosti doći će do izražaja. Mnoge situacije poput određenih poslovnih prilika, flerta ili poznanstva koje bi moglo prerasti u ljubavnu vezu mogle bi se činiti upravo onako kako ste priželjkivali, ali opasnost vreba sa svih strana.

Tigar je jedan od najopasnijih znakova, najdirektniji, najnaporniji, uvijek radi ono što želi na način koji njemu odgovara. Vodeni Tigar je ipak emotivniji od ostalih Tigrova i sposoban je svoju agresivnost umotati u lijepu formu pa pripazite da ne postanete žrtva laskavca. Dobro razmislite o svim poslovnim ponudama jer će biti onih koje ne treba propustiti. Tigar je pod utjecajem drveta koje hrani voda (osnovni element Štakora), ali i pod utjecajem zemlje i vatre. Zemlja zaustavlja vodu, a vatra je iscrpljuje. Pod utjecajem vatre voda može ispariti.

Zato se nemojte previše pouzdati u svoju mudrost, sposobnost kontroliranja emocija ili sposobnost pravilnog rasuđivanja jer ste potpuno drukčiji od drugih Tigrova. Ženama u znaku Štakora moguć je susret s izuzetno atraktivnim, ambicioznim i uspješnim muškarcem, dok bi muškarci mogli postati „žrtve“ osobe koja će biti vrlo zainteresirana za njih i poprilično nametljiva, a kojoj neće moći odoljeti. U travnju, lipnju i kolovozu mogli biste biti posebno osjetljivi na kritike te se osjećati sputano u blizini onih koji su dominantnijih od vas.


BIVOL (1937., 1949., 1961., 1973., 1985., 1997., 2009.)

Spadate u ambiciozne znakove horoskopa, ali način na koji to iskazujete sasvim je drukčiji od jednog Tigra, koji je također vrlo ambiciozan. Upravo ta osobina može vam donijeti probleme, jer ćete biti puno ambiciozniji nego inače, a nećete htjeti propustiti ni mnoge okolnosti koje će vam ići naruku. Ipak, dobro razmislite jeste li u pravu kada je riječ o pitanjima vezanim uz karijeru ili financije. Mogli biste se previše energetski iscrpiti oko nevažnih i neisplativih poslova. Drvo (osnovni element Tigra) iscrpljuje zemlju, element koji vlada znakom Bivola, zbog čega ćete često osjećati pritisak. Imat ćete jaku konkurenciju u vidu zahtjeva najbližih suradnika. Vaši nadređeni očekivat će od vas veću posvećenost poslu na način koji vama neće odgovarati.

Puno ste sporiji od Tigra, manje zahtjevni i skromniji pod utjecajem elementa slabe zemlje, a jaka voda - element koji vlada ovom godinom uz zemlju i vatru - donijet će vam puno neočekivanih prilika za napredovanje, ali i situacija u kojima se nećete najbolje snalaziti. Smatrat ćete da ih niste dostojni ili da nemate dovoljno kapaciteta postaviti se onako kako se od vas očekuje. Budite oprezni kada su u pitanju vaši planovi i nemojte ih podrediti onima koji od vas puno očekuju.

Uz ulaganje novca, vremena i energije početak godine donosi vam mogućnost za dobru zaradu, a proljeće moguću ljubavnu vezu s osobom rođenom u znaku Zmije ili Konja. Zec će vas privlačiti čitavu godinu, od Pijetla ćete dobiti dobre savjete.

Mogle bi vam se ukazati ponude za dobro plaćen posao, čak je moguća i izuzetno dobra poslovna prilika za posao koji bi vam tijekom ljeta mogao donijeti veliku zaradu. Sve do lipnja mogli biste biti pod velikim pritiskom, no već tijekom ljeta upoznat ćete nekoga tko će vas oduševiti, a mogli biste doživjeti i tajnu ljubav. Najesen vam velik pritisak može stvoriti osoba rođena u znaku Majmuna, Pijetla ili Psa. Trebali biste izbjegavati konflikte i poslovne aranžmane s osobama rođenim u godinama koje završavaju s 0, 1, 2 i 4.


TIGAR (1938., 1950., 1962., 1974., 1986., 1998., 2010.)

Svakih dvanaest godina vaš znak se pojavljuje u jednom od pet mogućih elemenata (metal, voda, drvo, vatra i zemlja). Ovo je godina vaše dominacije, ali ovisno o elementu koji vlada godinom u kojoj ste rođeni, drukčije ćete reagirati na razne izazove. Najteže će biti rođenima 1986., jer su pod utjecajem elementa vatre, a voda - element koji vlada ovom godinom - gasi vatru. To znači da ćete se morati puno više kontrolirati i izbjegavati stres. Često ćete morati kontrolirati svoje reakcije, jer ćete često sami sebi biti neprepoznatljivi, manje direktni, boležljiviji i osjetljiviji na svaku kritiku. Godina će također biti naporna i za rođene 1978. koji su pod utjecajem elementa zemlje, jer zemlja hrani drvo - glavni element Tigra - zbog čega ćete morati puno napornije raditi i uvijek biti na raspolaganju onima kojima ćete biti potrebni.

U veljači i ožujku vladat će element vode, zbog čega ćete biti skloniji robovanju emocijama nego instinktima. Vaša odlučnost neće biti tako izražena kao inače, iako će proljeće donijeti poveću aktivnost. U lipnju i srpnju predstoji vam posao u kojem biste mogli imati jaku konkurenciju.

Mogli biste biti skloni konfliktima, ali budete li surađivali ili bili u emotivnoj vezi s osobama rođenim u godinama koje završavaju na 6, 7, 8 i 9., bit ćete im velik oslonac u svakom pogledu. Rođeni u godini koja završava na 0 često će vam kontrirati i doživljavat ćete ih kao konkurenciju.

U ljubavi biste trebali izbjegavati osobe rođene u znaku Majmuna i Pijetla, koje mogu biti izuzetno zahtjevne i kritički raspoložene prema vama. Osoba rođena u znaku Psa bit će vam odana tijekom čitave godine i iskazivat će vam poštovanje budete li joj spremni podrediti svoju volju. Sa Zmajem i Konjem možete ostvariti dobre poslove, a sa Svinjom vam početkom i krajem godine vrlo vjerojatno slijedi romansa. Zec će se u mnogim pitanjima u velikoj mjeri osloniti na vaše savjete i bit će vas puno spremniji poslušati nego prijašnjih godina.


ZEC (1939., 1951., 1963., 1975., 1987., 1999., 2011.)

Spadate u mirne, tolerantne znakove koji su spremni pokazati vještinu diplomacije. Izuzetno ste romantični i zaljubljivi i pod utjecajem elementa slabog drveta, koji simboliziraju bambus i cvijeće. Iako je bambus savitljiv, ne znači da ste povodljivi, već samo da na fin način želite ostvariti ono što želite. Imate izuzetno naglašen smisao za estetiku. Godine pod utjecajem vode kao stvorene su za umjetnost pa ako posjedujete određeni talent, trebali biste se posvetiti karijeri u tom smjeru jer bi ona mogla biti vrlo uspješna. Privlačit će vas Zmaj i Tigar. Oni će vam spremno i otvoreno pokazati emocije.

Godina pod utjecajem yang vode može donijeti obilje emocija i romantičnih trenutaka, a tijekom ljeta, posebno u lipnju i srpnju, mogli biste biti skloni ljubomori ili postati predmet nečije zavisti.

No, u nekim situacijama u kojima će se od vas očekivati strpljenje nećete se baš najbolje snalaziti, posebno kada je riječ o vašoj karijeri. Jedan Tigar podržat će vaše ideje vezane uz novi posao koji ćete htjeti započeti. Moguće je da to bude nešto specifično, vrlo privlačno, za što će vam biti potreban neki talent i sposobnost donošenja odluka na temelju intuicije.

S Tigrom se u pravilu ne slažete jer su energije ovog znaka za vas prejake, ali energija vode - koja Tigra čini mnogo mirnijim i obzirnijim nego inače - pozitivno će utjecati na vas. Shvatit ćete da možete utjecati na stavove ovog znaka koji će vam se udvarati. S Majmunom možete imati kompliciran odnos. Bivol i Zmija mogu biti znakovi koji vam u svemu odgovaraju. Osobe rođene u godinama koje završavaju na 2 i 6 mogu biti prilično naporne za suradnju, a one koje su rođene u godini koja završava na 0 vrlo zahtjevne, bilo da se radi o poslovnom ili emotivnom odnosu.


ZMAJ (1940., 1952., 1964., 1976., 1988., 2000., 2012.)

Ovo je za predstavnike vašeg znaka vrlo izazovna godina. Pripadate u yang grupu jakih muških znakova, jedan ste od najuspješnijih u cijelom kineskom horoskopu i savršeno se razumijete s Tigrom. Vas dvojica inače ste savršen tandem bez obzira na to koji element vlada ovom godinom. Element vode čini vas nešto popustljivijim i emotivnijim nego inače pa ćete biti sposobni kontrolirati emocije u stresnim situacijama. Odnos s Tigrom često može biti vrlo naporan, unatoč međusobnoj sličnosti, ali i Tigar je ove godine oprezniji i obzirniji pa ćete upravo s njim, kao i s jednim Psom i Konjem, lako pronaći zajednički jezik.

Voda hrani drvo, osnovni element Tigra, a yang, jaka zemlja predstavljena planinom, zaustavlja vodu. To bi moglo značiti da vi, simbolizirani tom planinom, nećete uvijek pokazati razumijevanje i obzirnost prema onima koji će biti skloni reagirati na temelju svojih emocija i intuicije, prije nego logike i racionalnog razmišljanja. Konj, koji vam je dosad uglavnom pomagao i podržavao vas u svemu, mogao bi postati pomalo suzdržan i nepovjerljiv, jer će vaše reakcije zbog naglašenog senzibiliteta biti nešto drukčije pa je moguće da vam se neće pretjerano suprotstavljati niti nametati na bilo koji način.

Godina je odlična za svaku vrstu posla, posebno kada je riječ o poslu u kojem surađujete s yang znacima, osim s Majmunom, koji može biti sklon manipulaciji i nametanju svoje volje. Ako budete popustljivi prema njemu, vjerojatno ćete kasnije požaliti, posebno ako je rođen 1980.

Trebali biste izbjegavati bilo kakav aranžman s osobama rođenim u godinama koje završavaju na 0. Tijekom ljeta primat ćete ponude osoba rođenih u godinama koje završavaju na 6 i 7. Iako voda kao element simbolizira emocije, intuiciju i empatiju, također upravlja velikim količinama novca, drvo - osnovni element koji vlada Tigrom - donosi odlične perspektive za zaradu pa će fokus vašeg interesa ipak biti na materijalnoj sferi života.


ZMIJA (1941., 1953., 1965., 1977., 1989., 2001., 2013.)

Vaš znak spada u grupu vatrenih znakova, ali pod utjecajem slabe yin vatre koju simbolizira svijeća, nemate snage za energiju jakog yang drveta - osnovnog elementa koji vlada Tigrom. Vaši odnosi uglavnom su puni napetosti, jer ne volite direktnost, drskost i pretjeranu otvorenost Tigra koji vas u priličnoj mjeri može izbaciti iz takta, ali i privući. Kao i neki yang znakovi. Voda gasi vatru, a drvo joj pomaže gorjeti pa su vaši osjećaji kontradiktorni u odnosima s osobama snažnijih osobnosti ili onima za koje samo mislite da su uspješnije, sposobnije i utjecajnije.

Mogli biste osjetiti određenu nesigurnost u vlastitu vrijednost, zbog čega možete propustiti dobre prilike za napredovanje i zaradu. Konkurencija na poslu, ali i u ljubavi, problem je s kojim biste se mogli suočiti.

Bit ćete u kontaktu s osobama zbog kojih ćete se osjećati kao da niste zaslužili nešto što vam zapravo pripada. Na Konja se možete osloniti, a privlačit će vas snaga jednog Tigra, kao i prijedlozi osoba rođenih u godinama koje završavaju na 4 i 5. Tijekom svibnja i lipnja možete biti posebno uspješni, jer se vaš znak ove godine pojavljuje pod utjecajem elementa drveta.

Uzor ćete najvjerojatnije pronaći u jednom Tigru, koji će vam predložiti nešto vrlo zanimljivo u poslovnom smislu. Bude li riječ o rođenima 1974., nemojte se dvoumiti, posebno ako vam se posao svidi. U razdoblju od srpnja do listopada možete započeti emotivnu vezu s osobom koja je izrazito ambiciozna i koja će podržati vaše ideje vezane uz karijeru. S Kozom možete sklopiti dobar posao vezan uz modu i umjetnosti ili planirati zajednički put. Jesen može donijeti zdravstvene probleme s plućima ili sklonost depresiji.


KONJ (1930., 1942., 1954., 1966., 1978., 1990., 2002., 2014.)

Pred vama je godina velikih izazova. Vatra, vaš osnovni element, ove će godine zapravo samo tinjati, a prevladavat će utjecaj drveta i vode. Raspoloženje će vam oscilirati od poduzetnosti i optimizma do ljutnje i neraspoloženja. Drvo hrani vatru, zbog čega se sjajno slažete s Tigrom. To je znak s kojim se razumijete, dijelite slične stavove i ambicije, ali voda je element koji vam nikako ne odgovara jer gasi vatru. Možete biti skloni potištenosti upravo zbog elementa vode koji vlada cijelom godinom, jer unatoč tome što on simbolizira novac i emocije, na vas djeluje deprimirajuće.

Početak godine donosi probleme, nemogućnost pronalaženja lakog rješenja za izuzetno stresnu situaciju, ali u travnju ćete postati puno snažniji u svakom pogledu.

Ta dobra faza potrajat će od lipnja do kraja srpnja, pri čemu ćete osjećati snažnu podršku osoba na koje i inače možete računati, ali sada će biti puno sigurnije u sebe i moći ćete se na njih osloniti. Ovo je povoljno vrijeme i za ljubav. U kolovozu i rujnu možete imati dodatne bonuse i povećanje prihoda, ali jesen vam donosi puno neplaniranih troškova. Od listopada do prosinca mogli biste imati dojam da vas netko koristi za svoje ciljeve i vjerojatno ćete se pokušati angažirati na poslu koji je prilično zahtjevan i iscrpljujući.

Čitavu godinu osjećat ćete određenu dozu nesigurnosti u sebe, a ljubavni život mogao bi biti popriličan povod za živciranje jer voda - glavni godišnji element - gasi vatru, tako da i vaš entuzijazam netko može pokušati “ugasiti” - svjesno ili nesvjesno. Morat ćete imati puno više empatije za druge, što bi vas moglo dodatno opteretiti. Opasnost za zdravlje predstavlja izlaganje hladnoći, vjetru kao i sklonost ekstremima, kako u hrani tako i u načinima na koji donosite odluke. Povremeno ćete dobiti želju reći što mislite, iako ste svjesni da vas iskrenost može skupo stajati. Vezu nemojte prekidati u afektu.


KOZA (1931., 1943., 1955., 1967., 1979., 1991., 2003., 2015.)

Vaš je znak pod utjecajem slabe yin zemlje, ali sadrži i element vatre, zbog čega teži slavi, iako ne po svaku cijenu. Nježni ste, diskretni, profinjeni i vrlo pronicljivi. Dobro čitate ljude pa ste uspješni u poslovima u kojima se traži sposobnost uvjeravanja i dobra komunikacija. Kako je element vode dominantan u ovoj godini, tijekom srpnja, kad kod vas prevladava element vatre, mogli biste se izložiti neugodnostima, jer voda gasi vatru. To bi moglo značiti da će vaša strastvenost i entuzijazam biti dovedeni u pitanje pod utjecajem nekog yang znaka poput Majmuna ili Psa.

Vaša potreba da pronađete oslonac mogla bi vas učiniti poniznim, pogotovo kada su u pitanju autoriteti i šefovi. Jedan Konj može očekivati da mu se pridružite na nekom poslu, a najvjerojatnije će vas privući i ponuda jednog Majmuna u kolovozu ili Pijetla u rujnu. Ovo je godina velikih iscrpljivanja jer drvo - osnovni element Tigra - iscrpljuje zemlju, a voda, godišnji element, može donijeti probleme „gaseći“ vašu strast i vaš entuzijazam. Razmišljate i ponašate se potpuno drukčije od jednog Tigra ili Štakora, čije osobine dominiraju ove godine. Ta dva yang znaka, koji su pod utjecajem drveta i vode, mogli bi vas pokušati izmanipulirati.

Budite oprezni u ljubavi, posebno ako novu vezu započinjete s osobom rođenom u nekom od yang znakova. Zmaj vam se divi, a Pas vas u svemu podržava.

Od kasne jeseni iscrpljivat ćete se radom i nećete moći pronaći jednostavno rješenje za neki problem koji će vas tištiti, posebno ako je povezan s osobama rođenim u godinama koje završavaju na 0 i 2. Ako ste pak u emotivnoj vezi s osobom rođenom u ovim godinama, bit ćete spremni maksimalno joj se posvetiti. Izbjegavajte raspravu s osobama koje su rođene u godinama koje završavaju na 4.


MAJMUN (1932., 1944., 1956., 1968., 1980., 1992., 2004., 2016.)

Spadate među vesele znakove, ali nemate dobar odnos s Tigrom, ovogodišnjim vladarom. Od vas će se očekivati neka vrsta poslušnosti i discipline vezano uz sve što vam ne odgovara. Metal, element koji vlada vašim znakom, siječe drvo - osnovni element Tigra, ali podržava vodu, godišnji element, tako da ćete cijelu godinu morati balansirati između želja i mogućnosti. Moguće je da ćete biti potrebni jednom Štakoru ili Svinji i to vam može imponirati. Poslovne ponude mogle bi vas iznenaditi, posebno u veljači, ožujku i prosincu, kada će vaše kvalitete i sposobnosti netko prepoznati i bit će voljan dobro vas platiti. U travnju i svibnju ukazuju vam se povoljne prilike za velik uspjeh i napredovanje, kao i da nekoga zavedete, fascinirate i impresionirate.

Lipanj i srpanj su pak stresni: u tom razdoblju dominira element vatre, a vatra topi metal, element koji vlada vašim znakom, pa ćete morati posebno dobro taktizirati.

Da biste uspjeli u onome što će se od vas očekivati, morat ćete biti tolerantni prema osobama koje su rođene u godinama koje završavaju na 8 ili 9, a posebno u kolovozu i rujnu. U listopadu i studenom oporavljat ćete se od velikih napora i mogućeg konflikta s osobama potpuno drukčijeg mentalnog sklopa, koje će od vas očekivati poslušnost. Na neki se način osamostaljujete, bilo de se selite u vlastiti stan ili se odlučujete za brak. Ljubavni život mogao bi vam ove godine biti vrlo turbulentan.

Ako ste slobodni, proljeće donosi mogućnost za strastvenu vezu s osobom koja će vas oduševiti, ali će vam istovremeno biti vrlo naporna za svaku vrstu dogovora te previše samoživa i neovisna za vaš ukus. Tijekom ljeta pokušat ćete ukrotiti partnera, ali to vam neće lako poći za rukom. Tek najesen postoji mogućnost da ćete ipak uspjeti na neki način uspostaviti, ako ne osobnu dominaciju u nekom partnerskom odnosu, onda barem koliko-toliko kvalitetan odnos. Ako se zaljubite u osobu rođenu u godini koja završava na 2 ili 6, moguće je nerazumijevanje ili preveliko očekivanje partnera oko pitanja u kojima se nećete složiti. Rođeni u godini koja završava na 3 i 5 bit će vam vrlo naklonjeni i čak možda zaljubljeni u vas.


PIJETAO (1933., 1945., 1957., 1969., 1981., 1993., 2005., 2017.)

Predstavnici vašeg znaka najpraktičniji su, najracionalniji, najštedljiviji, ali i najhladnokrvniji. Svojim analitičkim duhom lako dolazite do srži problema i dobar ste psiholog. Teško vas je prevariti pa će tako i jednom yang znaku biti naporno uvjeravati vas u nešto na što nećete pristati. Metal, vaš element, javlja se u yin obliku kao novac ili nakit, a kako metal podržava vodu, moguće je da će nekome upravo vaša novčana pomoć biti potrebna. Ali na vas će utjecati i yang jaka voda koja vlada Tigrom, s kojim imate manje-više neutralan odnos.

Svjesni ste njegove jačine, upornosti i drskosti pa nevoljko s njim ulazite u poslovne aranžmane, ali s obzirom na to da taj utjecaj ove godine nećete moći izbjeći, pokušat ćete od dva zla izabrati manje. To ne znači da vam se neće svidjeti baš neki Tigar ili po simbolici elemenata neki Štakor, kojem je yang jaka voda osnovni element. No, pripazite, jer bi vas oni, kao i bilo tko drugi rođen u godinama koje završavaju na 2 ili 3, mogli pokušati iskoristiti. Autoritet će vam možda biti osoba rođena u godini koja završava na 0. Od vas se može puno toga zahtijevati i očekivati u veljači, ožujku i prosincu, a najharmoničniji mjeseci mogu biti travanj i svibanj, kada biste mogli neočekivano dobiti veću količinu novca.

U listopadu i studenome netko bi vas mogao uzeti u zaštitu te vam pomoći da riješite neke probleme i nedoumice.

Lipanj i srpanj donose velik zanos i velike ljubavne izazove, ali moguće i veće troškove. Ako se tada zaljubite, pazite da ne budete izmanipulirani ili ćete možda imati prevelika očekivanja od nekoga tko neće biti naročito prilagodljive naravi. Oslanjat ćete se na osobe rođene u godinama koje završavaju na 8 i 9, sviđat će vam se one rođene u godinama koje završavaju na 5 i 6, a vjerojatno će vam se udvarati jedan Zmaj.


PAS (1934., 1946., 1958., 1970., 1982., 1994., 2006., 2018.)

Kao yang znak pod utjecajem jake zemlje, predstavljene planinom, spadate u jake, ambiciozne znakove koji dobro uspijevaju izići nakraj s jednim Tigrom koji vam je dostojna konkurencija. Drvo, osnovni element Tigra, raste u zemlji pa tako i vi možete nekome biti velik oslonac i podrška ili možete ući u partnerski odnos koji bi vam mogao donijeti dobru zaradu. Postoji mogućnost da proširite poslovanje, samo dobro sve provjerite, jer već u veljači i ožujku možete dobiti ponude za rizičan posao. Ali od travnja do kolovoza nastupa povoljno razdoblje u kojem ćete naporno raditi i to će vam se isplatiti.

Tijekom lipnja i srpnja preko posla biste mogli upoznati nekoga s kim vas, ako ste slobodni, očekuje nezaboravna romansa.

Budite oprezni u radu s osobama koje su rođene u godinama koje završavaju na 2 i 4, a slobodno se možete upustiti u emotivnu vezu s rođenima u godinama koje završavaju na 6 i 7. Bit ćete potrebni onima koji su rođeni u godinama koje završavaju na 0 i 1, posebno od kolovoza do prosinca, te ćete se postaviti fer i profesionalno o kakvom god problemu da je riječ. Ovo je jedna od onih godina kada postavljate pravila igre u partnerskim odnosima, donosite važne odluke, posebno one vezane uz novi posao ili novu vezu.

Mnogima ćete biti potrebni kao oslonac bez obzira na dob ili spol, postavljat ćete se autoritativno i vjerojatno ćete dobiti neku vrstu priznanja od osoba koje vas poštuju i s kojima je moguć poslovni odnos. Mnogi će se odlučiti za brak, pogotovo ako veza traje dulje od dvije godine. Ako ste slobodni, moguće je da će vas osoba koja je rođena u godini koja završava na 6 ili 7 privući šarmom, ali moguće je i da će ona imati problema privatne prirode. Najvjerojatnije se radi o nekom tko je upravo prekinuo vezu ili se razveo, a vi ćete mu biti potrebni kao oslonac u životu. Ako ste u braku ili duljoj vezi, odnosi će vjerojatno biti previše burni uz puno izražavanja ljubomore.


SVINJA (1935., 1947., 1959., 1971., 1983., 1995., 2007., 2019.)

Ovo bi mogla biti jedna od boljih godina u kojoj dolazi do izražaja vaša tolerantnost i sposobnost prilagođavanja. Spadate u diskretne znakove koji vole ugodnost, miran život i čuvaju svoju privatnost. U godini yang jake vode dolazi do izražaja vaš element yin slabe vode pa ćete morati biti puno diplomatičniji u odnosima. Vaš element slabe vode nije dovoljan da bi nahranio jako drvo, glavni element Tigra. Iako vas privlače predstavnici ovog znaka, ili samo s njima želite biti u dobrim odnosima, trebali biste puno otvorenije pokazati emocije, kao i sposobnost da budete požrtvovni i odani.

Početak godine donosi mnogo iskušenja na emotivnom planu, posebno onima koji su u vezi s Tigrom ili Štakorom. Proljeće može donijeti brojne prilike na poslovnom planu, a tijekom lipnja i srpnja imat ćete potrebu otići negdje na odmor.

Najvjerojatnije ćete se biti spremni upustiti u emotivnu vezu za koju ćete već na samom početku naslutiti da bi mogla biti turbulentna. Poslovne prilike bit će povoljne tijekom cijele godine, ali možda biste trebali razmisliti o pokretanju vlastitog posla, jer će vas odnos s autoritetima poprilično zamarati. Poslovni ili emotivni život s jednim Konjem može biti vrlo stresan.

Osobe koje su rođene u godinama koje završavaju na 2, 4 i 7 mogu biti previše zahtjevne, a one rođene u godini koja završava na 8 nedovoljno tolerantne. Vi, međutim, veoma mudro rješavate probleme i nesuglasice i uspijevate ih izbjeći, ali bilo bi bolje da budete popustljivi prema osobi rođenoj u godinama koje završavaju na 2 i 3. Ako planirate veliki posao ili očekujete neku veću uplatu, dobro razmislite u što ćete uložiti novac, jer ste skloni nemilice ga trošiti i lako biste mogli napraviti pogrešnu procjenu kada je riječ o financijama.

Linker
16. travanj 2024 10:54