Profimedia
Olimpijske igre na Instagramu

Pogledajte neke od najupečatljivijih trenutaka Olimpijskih igara

U nedjelju su svečanom, trosatnom manifestacijom na stadionu Maracana pred više od pedeset tisuća gledatelja zatvorene 31. ljetne olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Zatvaranjem se slavio brazilski način života i brazilska kultura, a najviše je pozornosti privukao party najpoznatijih škola sambe.

Closing ceremony #rio2016 #olympics

A photo posted by The Olympic Games (@olympics) on Aug 21, 2016 at 7:07pm PDT

U protekla dva tjedna u Riju je nastupilo više od 11 tisuća sportaša koji su se nadmetali u 28 sportova, a Hrvatska je osvojila okruglih deset medalja i time postigla rekordan „ulov“ otkako kao samostalna država nastupamo na Olimpijskim igrama.

Olimpijske igre su, uz sportski, uvijek i vizualni spektakl, a barem djelić svega što se dešavalo sjajno je zabilježen na službenom Instagram profilu. Ceremonije otvorenja i zatvaranja, prekrasni pejzaži, dodjele medalja, trenuci nevjerojatnih sportskih dosega, ali i oni dirljivi momenti koji su „samo“ ljudski, sve to i još mnogo više od toga zabilježeno je na brojnim fotografijama koje čuvaju atmosferu Olimpijskih igara, koje nas podsjećaju na emocije, uzbuđenja i strast.

#rythmicgymnastics #rio2016 #olympics A photo posted by The Olympic Games (@olympics) on Aug 20, 2016 at 1:07pm PDT

Stara je i već izlizana izreka da fotografija govori tisuću riječi, ali većina ovih fotografija potvrđuje istitost te tvrdnje. I ono što je najbolje, često vam nije nužan čak niti kontekst, ne morate iz prva niti znati tko je osoba na slici niti u kojem se sportu natječe da biste uživali u vizualnom skladu, u vrhunskom estetskom doživljaju.

Volleyball #rio2016 #olympics

A photo posted by The Olympic Games (@olympics) on Aug 17, 2016 at 4:47pm PDT

Linker
18. travanj 2024 15:53