LABLACO GIVE
LABLACO GIVE

Novom aplikacijom do besplatne odjeće

Imate puni ormar odjeće koju ne nosite? Cipele koje ste kupili impulzivno i sada vam se ne sviđaju? Ideja o besplatnoj odjeći čini vas se kao nekakva prevara? Razuvjerit će vas talijanski dizajner Lorenzo Albrighi koji je osmislio rješenje koje će oduševiti "millennialse". Istovremeno možete olakšati svoj ormar za sve one komade koje ne nosite, ali ga i besplatno popuniti novima.

Lablaco Give je prva aplikacija koja se temelji na ideji dijeljenja, a nastala je u talijanskoj modnoj prijestolnici – Milanu. Ideja je rođena na Božić 2015. godine kada je modni dizajner Lorenzo Albrighi odlučio svoju karijeru posvetiti rješavanju problema otpada u modnoj industriji i prestao se baviti dizajniranjem novih komada.

Aplikacija je vrlo jednostavna – uploadate fotografiju odjeće koje se želite riješiti, stavite primjerene hashtagove uz nju te čekate da vam se javi netko tko se zaljubio u komad koji vi više ne nosite. Odjeća se dijeli, a jedino što se plaća je dostava. Naravno, svijet vam je na dlanu pa možete zamijeniti styling s osobom s drugog kraja svijeta.

Modni dizajner došao je na tu ideju nakon što je shvatio da se godišnje bacaju milijuni tona odjeće. Filantropski karakter aplikacije ističe se i kroz opciju Crowd Giving koja je namijenjena poklanjanju odjeće područjima koja su zahvaćena prirodnim katastrofama poput potresa, a trenutačno je dostupna za iOS uređaje i besplatna je.

Linker
04. srpanj 2022 02:06