Gloria.hr
NOVA OPCIJA

Facebook napokon popustio: 'Dislike' gumb na testiranju

Iako su korisnici Facebooka tražili tu opciju godinama, dosad se Mark Zuckerberg nije dao pokolebati u svojem naumu da spriječi da news feedom naših profila prevladavaju negativne reakcije. Ipak, čini se da je vlasnik jedne od najpopularnijih društvenih mreža popustio - barem u nekoj mjeri - i sada testira 'dislike' gumb.

Mnogi bi očekivali da će se nova opcija naći u ponudi s ostalim reakcijama - "like, ljubav, haha, wow, ljutnja i tuga", ali umjesto toga Facebook je za taj gumbić mjesto našao u svojem Messengeru. Radi se tek o testiranju "reakcija" unutar Messengera te ih mogu vidjeti samo neki korisnici, a ako se njima svide taj će dodatak postati dostupan svima. Reakcije uključuju palac gore i palac dolje, a iz Facebooka poručuju da se ne radi o "like" i "dislike" gumbima već više o "da" i "ne" reakcijama.

To je najnoviji pokušaj Facebooka da svoj Messenger poboljša kako bi bio konkurentniji novim aplikacijama za dopisivanje, ali pitanje je hoće li u tome uspjeti ili samo dodatno "zagušiti" tu opciju. Ipak, neupitno je da su ustrajni u izbjegavanju "dislike" opcije. Oduvijek su naglašavali da ne žele tu reakciju kako news feedovi korisnika ne bi bili zatrpani negativnošću, ali su svejedno dodali rekcije tuge i ljutnje koje nisu oličenje sreće pa nije jasno zbog čega se toliko odupiru "palcu dolje" koji korisnici već godinama traže.

Linker
20. travanj 2024 03:03