Getty Images
SVA PRAKTIČNOST TEHNOLOGIJE

10 korisnih Google aplikacija za koje možda ne znate da postoje

Ljudi novog doba će se složiti oko činjenice koliko nam kvalitetne aplikacije mogu olakšati život i pomoći da što praktičnije prođemo kroz njega.

U svakodnevnom životu većina nas koristi se Google tražilicom, a mnogi zaboravljaju ili možda nisu niti upoznati s brojnim drugim Google kvalitetama. Neke od njih vezane su uz praktične online aplikacije i pogodnosti. Odabrali smo deset najboljih za koje možda niste znali, a trebali bi.

Google translate app

Kao što i sam naziv kaže, ova vam aplikacija olakšava snalaženje u stranim zemljama. Usmjerite ekran mobitel aprema natpisu koji ne razumijete i uz pomoć aplikacije odmah dobivate direktan prijevod na jedan od sedam jezika koji odaberete.

Gmailify

Uz pomoć ove aplikacije možete povezati sve vaše e-mail adrese kao što su Outlook.com, Yahoo! ili Aol. u jedan Gmail inbox.

Google scholar

Ova posebna tražilica olakšava život studentima i učenicima Naime uz pomoć nje možete pretraživati stručnu školsku literaturu, tražiti citate iz knjiga, znanstvene radove ili novinarske tekstove.

Google keep

Aplikacija koja vam omogućava kreiranje živopisnih podsjetnika kako ne biste zaboravili na važne stvari.

Timer

Svakom treba timer, a ovaj Google dodatak možete instalirati u sklopu Google tražilice. Namjestite ga na koji god vremenski period želite, kada vrijeme istekne bit ćete obaviješteni.

Google Sky

Uz pomoć ovog malog online alata možete lutati svemirskim bespućima. Prošetat ćete našom galaksijom Mliječna staza, a putem naučiti sva aktualna saznanja iz fizike i saznati neke nove informacije.

Google Fonts

Ovaj pretraživač vam pomaže pronaći najbolji font slova koji odgovara vašem projektu.

Google trends

Uz pomoće ove apliakcije saznajte što se trenutno najviše pretražuje u svijetu. S ovim definitivno ostajete u centru zbivanja.

Google shopping

Ovu će praktičnu Googleovu karakteristiku obožavati svi koji vole kupovati iz udobnosti vlastite fotelje. Ovdje se baš sve nalazi na jednom mjestu.

Google Images

Ovo je vjerojatno najpraktičniji način pretrage fotografija na internetu. Uz pomoć ove opcije možete uploadati fotografiju sa svog kompjutera na internet, a aplikacija će odraditi ostatak. Za vas će potražiti slične fotografije, bolje rezolucije na temelju predloška ili pak stranice koje sadrže slične materijale.

Google Sound Search

Ova je aplikacija najsličnija uspješnoj verziji Shazama za prepoznavanje glazbe putem telefona. otkrit će vam koju pjesmu slušate kroz svega nekoliko sekundi.

Linker
15. travanj 2024 12:28