oaza za dvoje

Zalasci sunca u kupoli na otočiću gdje nema baš nikoga! Genijalan koncept odmora na rijeci Uni

U kupoli na Japodskim otocima ovog ljeta još uvijek ima slobodnih termina. Kako se izrodila ideja te što sve imaju u ponudi, otkrili su nam idejni začetnici projekta.

Besciljno lutanje društvenim mrežama, scroolanje feedom i odjednom, evo te jedne fotografije koja ti zaokupi pažnju na više od nekoliko sekundi. Riječ je o fotografiji profila "Japodoski otoci" koja prikazuje malo modernije kampiranje na rijeci Uni, i to - u kupoli. Kad ju ugledate, prva riječ koju evocira je odmor. Na rijeci, kraj Bihaća, na Japodskim otocima smjestila se malena kupola. O vlasnicima i idejnim začetnicima, porazgovarali smo o projektu.

image
Staklena kupola predviđena je za dvoje.
SAMIR ARNAUTOVIC

"Trenutačno imamo samo jednu kupolu na području našeg turističkog kompleksa. Zamisao je bila da našim posjetiteljima i gostima, baš kao i s kućicom na drvetu, koja je ujedno i ostvarenje našeg dječačkog sna, ponudimo nešto novo i unikatno. Baš onakvo kakav je i prostor naših otoka", rekli su iz Una Aqua Centra.

Kupola je zamišljena kao oaza za dvije osobe.

image
Kupola na Uni
SAMIR ARNAUTOVIC

"Ima apsolutnu privatnost i cijeli jedan riječni otok smo odvojili za nju. Ispred nje se nalazi drvena terasa s dvije klupe, pješčana plaža, a ako rano ustanete, nevjerovatne boje prirode koje su pojačane jutarnjim izlaskom sunca, u vama će probuditi novu energiju", dodali su.

Čitajte i: Svi putevi vode u Šibenik - od dječjeg festivala do svakodnevnih koncerata i festivala u gradu koje ovo ljeto ne smijete zaobići

Japodski otoci nalaze se na pet riječnih otoka. Smješteni su u naselju Račić nadomak Bihaća. Pet drvenih mostića povezuju pet riječnih ada.

"Dugoročno planiramo raditi još nekoliko kućica na drvetu, još dvije kupole i posvetiti se uvođenju unikatnih aktivnosti kako bismo proširili paletu naših avanturističkih ponuda poput raftinga, kajakinka,biciklizma i quada", dodali su.

image
SAMIR ARNAUTOVIC
image
Staklena kupola predviđena je za dvoje.
SAMIR ARNAUTOVIC
image
SAMIR ARNAUTOVIC
Linker
04. travanj 2024 01:59