DOBAR PROVOD

Vikend u prirodi: luda zabava u eko parkovima

Obnovljene kurije i seoska imanja osim starinskog ugođaja i tradicionalnih jela nude i razne aktivnosti - poput vožnje čamcem, paintballa i akcije u adrenalinskim parkovima.

Ako ste nakon stresnog radnog tjedna poželjeli malo opuštanja, najbolji je izbor - eko selo. Na obnovljenim imanjima okruženim prirodom možete uživati u miru, šetnjama po šumi i jednostavnim narodnim jelima. Ako vam je pak draži aktivni odmor, mnoga eko sela nude i sadržaje poput jahanja, vožnje čamcem, bazene, adrenalinske parkove...

Izlet čamcem

Kod Joze Trskana - Eko imanje blizu obale Dunava, s moderno uređenim apartmanima, bazenom i velikim vrtom, nalazi se u Aljmašu, najvećem marijanskom svetištu u Slavoniji. Poseban je doživljaj izlet čamcem do dva kilometra udaljenog ušća Drave u Dunav. Vožnja za četiri osobe s profesionalnim kormilarom traje oko tri sata i stoji 50 eura.

Povratak u prošlost

Kurija Žunec - Samo dvadesetak kilometara od Zagreba, u selu Jesenovcu u sesvetskom Prigorju, nalazi se kuća za odmor sagrađena po uzoru na nekadašnje vlastelinske kurije. Ondje se može prespavati ili samo objedovati u restoranu u kojem se nude autohtona zagorska jela i domaće vino - no želite li uživati za vikend, najavite posjet do petka.

Jesenovac 13102011
KURIJA ZUNEC
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Jesenovac 13102011
KURIJA ZUNEC
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Jahanje

Ponyland - Na ranču u Murskom Središću ne može se odsjesti, no idealan je za jednodnevni izlet. Nude jahanje (15 minuta za 20 kuna na ponijima, a 30 kuna na konjima), hranjenje magaraca, patuljastih koza, kunića i drugih životinja u sto godina starom sjeniku, a za djecu je napravljeno i igralište.

Raj za ribolovce

Kuća za odmor Lika-Mia - U selu Mušaluk, pet kilometara od Gospića, nalazi se kuća opremljena starinskim namještajem i imanje s bazenom, kuglanom i košarkaškim igralištem. U blizini su adrenalinski park i paintball teren, a jezero Kručica i rijeka Lika raj su za ribolovce.

Šumski duhovi

Izletište Konaci - Drvena katnica s dvije trokrevetne sobe u selu Drežnica u blizini Bjelolasice, najviše planine Gorskog kotara, savršeno je odredište za opušteni odmor i uživanje u prirodi. Oko kuće su grmovi malina od kojih domaćini spravljaju džem i sokove (proizvodi se mogu i kupiti), a u restoranu se mogu naručiti jela od divljači i specijalitet kuće - odrezak od medvjeda. Posebna je atrakcija Staza šumskih duhova, na kojoj posjetitelji rješavaju zagonetke i pronalaze putokaze do skrivenog blaga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linker
25. travanj 2024 03:42