Svima nam treba

Umorni ste od života? Ova tri wellness retreata idealna su za obnovu duha i tijela

Ako vam treba resetiranje i odmak od užurbane svakodnevice i stresa, pogledajte prijedloge wellness putovanja renomiranog britanskog magazina za elitu.

S dolaskom proljeća i toplog vremena postajemo sve nestrpljiviji za odmorom i putovanjima. U prilog nam ne ide ni trenutna situacija u svijetu zbog koje smo svjesno ili podsvjesno pod stresom, loše spavamo, umorni smo i iscrpljeni od života i neke konstantne borbe. Već godinama wellness retreat pokazao se kao otkriće za sve one koji užurbanu svakodnevicu barem na kratko žele zamijeniti povratkom prirodi i sebi, s naglaskom kako na tjelesnu, tako i na duhovnu obnovu. I dok su nekad duhovna povlačenja smatrana isključivo dijelom hinduističkih, židovskih, budističkih, kršćanskih i sufijskih zajednica, u današnje se doba sve više, bez obzira na religijska vjerovanja, smatra osobnom, mentalnom higijenom i nužnom potrebnom za očuvanje mentalnog zdravlja.

Ako se i vi tako osjećate i čeznete za resetom u obliku poštenog odmora, wellness putovanja su idealna za napuniti baterije, smiriti um i opustiti tijelo. Donosimo nekoliko prijedloga po izboru renomiranog britanskog magazina za elitu!

Wellness u Grčkoj

image
UNSLASH

Grčka je uvijek dobra ideja za odmor, a The Peligoni Club na popularnom grčkom otoku Zakynthosu u svibnju nudi opuštajuć wellness aranžman.

Petodnevni program pod imenom PACE uključuje satove HIIT vježbanja, disanja, meditacije, joge i puno ostalih sadržaja poput vodenih sportova, vožnje biciklom i tenisa.

image

Otok Zakynthos u Grčkoj

UNSPLASH

Kroz sve ove programe vodit će vas vrhunski stručnjaci - Lily Simpson iz Detox Kitchen, "kristalna iscjeliteljica" Emma Lucy Knowles, nutricionistica Rosemary Ferguson, stručnjakinja za disanje Richie Norton i mnogi drugi. Ako se odlučite na ovaj program, odsjest ćete u prekrasnim vilama smještenim u blizini kluba.

Čitajte i: Osječki par otkriva neodoljive čari Arube: Palme i plamenci na otoku sreće

Članstvo u PACE-u uključuje potpuni pristup klubu i svim radionicama, satovima fitnessa, veslanju na dasci, jedrenju na dasci i jedrenju za oko 2800 kuna. Od smještaja možete birati između: Mimi’s B&B za dvije do četiri osobe - od oko 4320 kuna za sedam noćenja; Aliv Suites za dvije do četiri osobe - od 10.836 kuna za sedam noćenja; Kostas Cottage za dvije do četiri osobe - od 8910 kuna za sedam noćenja.


Wellness u Italiji

image
SHUTTERSTOCK

Capri, taj predivan otok nedaleko Napulja omiljena je destinacija pripadnika kraljevske obitelji Lady Amelije Windsor, a može lako postati i vaša.

Palača Capri Palace Jumeirah svjetski je poznata po odličnim spa tretmanima i mjesto je gdje se održava takozvana Leg School, odnosno škola njege i oblikovanja nogu.

image

U Capri Palace Jumeirah isprobajte Leg School tretman

BOOKING.COM

Vaše noge će tamo zaista dobiti samo najbolje - od tretmana ljekovitim glinenim blatom s mineralnim solima i ginko bilobom do medicinskih hladnih zavoja koji se bore protiv zadržavanja vode, potiču cirkulaciju i limfnu drenažu i smanjuju celulit. U aranžman je uključeno i kupanje u Kneipp bazenima, gdje temperatura vode varira od -7 do 3°C.

image

Capri Palace Jumeirah

BOOKING.COM

Čitajte i: Kako je jedna od najopasnijih zemalja svijeta postala privlačna digitalnim nomadima

Za Leg School tretman izdvojit ćete oko 1500 kuna, a tu je još i tretman Perfect Legs za 7300 kuna, Paket Leg School od sedam dana za oko 12.000 kuna. Smještaj u palači po noći stoji oko 4000 kuna.


Wellness u Portugalu

image
UNSLASH

Nagrađivani Yeotown retreat otvorio se nedavno i na drugoj lokaciji - u Madeiri u Portugalu. Tamo se nalazi na ladanju iz 16. stoljeća s pogledom na ocean i vinograde.

Ovaj retreat idealan je za ljubitelje fizičkih aktivnosti u prirodi poput joge pri izlasku sunca, vježbi disanja pri zalasku sunca, ali i meditacije i plivanja u oceanu.

image

Madeira, Portugal

UNSPLASH

Jelovnik je pomno osmišljen i potpuno veganski kako bi se tijelo potpuno očistilo. Sve aktivnosti su opcionalne, tako da možete uživati baš onako kako želite.

Petodnevni Yeotown program traje od utorka do subote s dolaskom u ponedjeljak, a cijena po osobi za all-inclusive program je 24.000 kuna. Cijena programa uključuje svu hranu, svježe sokove i tonike, grickalice, smještaj, kompletan raspored aktivnosti i dnevne masaže.

Slažemo se, nisu baš cjenovno najpristupačniji, ali zdravlje, složit ćemo se, nema cijenu.

Linker
18. travanj 2024 08:47