Airbnb
I U HRVATSKOJ

U hladu krošanja: Najpopularniji smještaj ovog ljeta su kućice na stablu

Svi žele dobar odmor - u kućici na stablu. Ipak, za jedan od najpopularnijih smještaja na Airbnb-u ne morate potegnuti do SAD-a jer i u Hrvatskoj možete uživati u sličnim smještajima i na još boljim lokacijama: otoku Krku i malom goranskom mjestu Tršće nadomak Čabra.

Jedan od najpopularnijih smještaja na Airbnb-u, servisu za iznajmljivanje, je neodoljiva kućica na stablu prekrivena lampicama i potpuno izolirana od svega. Radi se o smještaju koji trenutačno želi svatko tko planira odmor, a nalazi se u Atlanti u SAD-u. Njezin dizajner i vlasnik Peter Bahouth otkrio je da ju je izgradio prije 18 godina i da je zapravo, u početku, nije planirao podijeliti sa svijetom jer je mislio da nitko neće biti zainteresiran.

- Nisam bio siguran kako bih se osjećao da ljudi borave ovdje, ali sam počeo shvaćati da je za njih sve to jedno odlično, nevjerojatno iskustvo koje im mnogo znači – izjavio je Peter Bahouth koji je svoj raj u šumi izgradio tematski. Kućica se sastoji od tri odvojene sobe koje su namijenjene za fokusiranje na um, duh ili tijelo. Za noćenje treba izdvojiti 385 dolara po sobi, ali zbog podugačke liste čekanja prvi slobodan termin je tek sredinom iduće godine.

Airbnb

Airbnb

Airbnb

Ali za odmor u neuobičajenom smještaju ne morate potegnuti sve do SAD-a. U selu Tršće nadomak Čabra bračni par Katarina i Alen Leš, vlasnici turističkog domaćinstva "Gorski Lazi", izgradili su kolibu na stablu koja je odmah osvojila turiste. Kućica ima deset kvadrata i sadrži četiri ležaja, kuhinjicu, ekološki toalet te tuš.

Kuca za odmor i kucica na drvetu Gorski Lazi 
Obitelj Les
Trsce, Gorski Kotar. 
Fotograf Matej Dokic 110717
Matej Dokić

Matej Dokić

Kuca za odmor i kucica na drvetu Gorski Lazi 
Obitelj Les
Trsce, Gorski Kotar. 
Fotograf Matej Dokic 110717
Matej Dokić

Druga kućica u Hrvatskoj smjestila se u mirnom selu Sv. Vid pokraj gradića Dobrinja na otoku Krku. Početkom ove godine vlasnici kuće za odmor Mlin, Tonči i Barbara Grabušić, svojoj su dvokatnici dodali kućicu na drvetu koja se sakrila među krošnjama stoljetnih hrastova. Prostor od desetak četvornih metara, za koji je zaslužan arhitekt i umjetnik Ivan Juretić, nalazi se na visini od četiri metra, a do njega se dolazi mostićem. Uz nju su vam na raspolaganju i vrtni roštilj, hidromasažni bazen te četiri bicikla kojima se možete odvesti do plaže.

Ivan Juretić

Ivan Juretić

Ivan Juretić

Linker
06. travanj 2024 01:53