YOGA RETREAT SA SNJEŽANOM NINOM VUKAS

Provedite tjedan opuštajući se u Istri

Yoga retreat ili joga odmor u Istri, pod vodstvom Snježane Nine Vukas, međunarodno priznate joga učiteljice i voditeljice zagrebačkog Sangha Yoga Centra koji ove godine slavi 10 godina postojanja, održat će se od 4. do 11. lipnja 2016. godine.

Yoga retreat je vrlo raširen oblik odmora u svijetu, a posljednjih godina uživa sve veću popularnost i među hrvatskim jogijima, ljubiteljima wellnessa te svima onima koji teže takvoj vrsti odmora. Joga povlačenja najčešće se održavaju na mirnim mjestima, u prirodi i daleko od svakodnevnog okruženja. Služe kao odmor za tijelo, um i dušu te kao prilika za detoksikaciju, punjenje baterija, introspekciju i povratak sebi. Snježana Nina Vukas već godinama vodi programe joga povlačenja u Hrvatskoj i svijetu, a sljedeće joga povlačenje pod njezinim vodstvom održat će se u lipnju u Istri, na restauriranom posjedu iz 17. stoljeća okruženom zelenilom.

Paket joga povlačenja u Istri uključuje smještaj, sve obroke, dva joga sata dnevno te dva izleta. Grupa međunarodnih polaznika boravit će u kući s bazenom, saunom te unutarnjim i vanjskim prostorom za vježbanje joge. Zdrave, lagane i vegetarijanske obroke pripremat će Maja Kefeček Basta, autorica nekolicine kuharica i voditeljica kulinarskih radionica i tečajeva. Joga će se vježbati dva puta dnevno, ujutro u intenzivnijem tempu, dok će popodnevni satovi biti posvećeni laganijim vježbama ili pak pranayami (vježbe disanja) i meditaciji. Tijekom tjedna organizirano je nekoliko grupnih izleta koji su uključeni u cijenu, dok se ostatak slobodnog vremena provodi uz bazen i u sauni ili na stučnim tretmanima poput Thai yoga masaže, klasične masaže, akupresure, abdomenalne masaže i biorezonance.

Snježana Nina Vukas

Osnivanju Sanghe prethodile su godine edukacije kod najpoznatijih svjetskih stručnjaka, ponajviše u Londonu, Sjedinjenim državama i Indiji. Prije povratka u Zagreb, Snježana je podučavala jogu u Miamiju na Floridi gdje je dobila prvu od nekoliko internacionalno priznatih diploma i time postala prva certificirana učiteljica dinamičnih sustava u Hrvatskoj. Danas se Snježanino ime sve češće nalazi na popisu gostujućih učitelja u poznatim joga studijima od Milana preko Istanbula do Moskve, a nerijetko vodi i programe joga povlačenja (yoga retreats) u Hrvatskoj i inozemstvu (Istra, Hvar, Kanarsko otočje, Indija, Bali). Također, osim Sangha centra vodi i Sangha školu za učitelje joge koja je priznata od strane Yoga Alliancea – najvećeg svjetskog joga udruženja. Uz to, osmislila je i razvila svoju Vinyasa joga metodu, izdala dva hrvatska Vinyasa flow DVD-a te trenutno priprema knjigu.

Više informacija o ovom programu potražite ovdje.

Linker
20. travanj 2024 04:37