Instagram
DLAKAVI PUTNICI

Ovi su psi obišli više svjetskih destinacija od nas. I, uživaju u tome

Danas se obilježava neslužbeni Dan pasa, nastao na inicijativu aktivistice Colleen Paige koja je željela podignuti svijest o ovim divnim životinjama. Ne samo da su naši najvjerniji prijatelji, psi nam uvelike i pomažu, a nebrojene su priče i o njihovom spašavanju ljudskog života. Ipak, najviše od svega volimo ih paziti, maziti i – razmaziti. Ako ste mislili da vaš ljubimac ‘živi na visokoj nozi’, pogledajte sretnike u nastavku. Oni sa svojim vlasnicima obilaze svjetske destinacije, a kako bi to zabilježili i sa svima podijelili – imaju čak i svoje Instagram profile.

1. Ozzie i Ripley

Često umrljani blatom, zlatni retriver Ozzy i njegova mlađa prijateljica, haskica Ripley, žive u Washingtonu kojeg smatraju svojim velikim dvorištem. Okolne planine i visoravni najdraže su im lokacije za jednodnevne izlete, a na fotografijama koje njihovi vlasnici objavljuju ne znate biste li radije gledali dlakave ljepotane ili krajolik koji se iza njih nalazi.

2. Django i Chloe

Ova dva putnika dolaze iz Rio de Janeira, iako je jedan od njih rođen u Portugalu, a drugi u obližnjem Sao Paulu. Od kad su prije pet godina pronašli istog vlasnika, ni dana nisu proveli odvojeni. Osim na plaži svoga grada, jazavčar Django i parson russell terijerica Chloe protekle su godine uživali i u Malibuu te Arizoni.

3. Bentley

Ovaj engleski buldog nije jedini 'instagramski slavan' predstavnik svoje obitelji. Njegov vlasnik Brad Friesen kanadski je pilot helikoptera koji je još 2015. godine pokrenuo svoj YouTube kanal. Svoje pustolovine objavljuje i na Instagramu, a tada gotovo uvijek vidjeti i Bentley kako od negdje proviruje, noseći na ušima zaštitne letačke slušalice.

4. Aspen

Predivan zlatni retriver Aspen, uz to što je obožavatelj putovanja, ima i nevjerojatnu sreću da je njegov vlasnik profesionalni fotograf Hunter Lawrence. Mala remek djela koja nastaju tijekom njihovih dogodovština jednako će oduševiti ljubitelje životinja, putovanja, ali i fotografije kao takve.

5. Chapati

Mješanka Chapati prava je sretnica. I avanturistica. Svoj dom je našla tek u veljači ove godine kad su je na ulicama grada Kochija u Indiji zamijetili Eugene i Kristina, ukrajinski par koji joj nije mogao odoljeti. Od tada su nerazdvojni, pa im se Chapati pridružila na putovanju i u samo nekoliko mjeseci obišla Indiju, Nepal i Tajland.

A post shared by Chapati (@travelingchapati) on

6. Miami

Ovoj čiuvavi samo ime govori da je predodređena za blještav lifestyle i velike stvari. Maleni talijanski pas sa svojim vlasnicima putuje samo na ekskluzivna mjesta, a pozirala je na svim važnim turističkim punktovima - od Notre Dame-a do Santorinija.

Linker
24. travanj 2024 01:46