Počastite se

Osam stvarno dobrih razloga da Uskrs provedete u lošinjskoj uvali Čikat

Zbog lijepog vremena, manjih gužvi i genijalnog programa hotela Bellevue ovo je idealno vrijeme da uživate u svim aktivnostima koje nudi otok Lošinj

Uskrs u Hrvatskoj tradicionalno označava početak turističke sezone, a upravo je to najbolje vrijeme za planiranje prvih proljetnih putovanja. Buđenje prirode, sve topliji dani i pristupačnije cijene samo su neki od benefita koje donosi putovanje za vrijeme uskršnjih blagdana. Zbog manjih gužvi ovo je idealno vrijeme da upoznate starosjedioce mjesta kojeg posjećujete, ali i da u miru uživate u svim aktivnostima koje se nude. Upravo iz tih razloga tradiciju iz svoga doma ovog Uskrsa ponesite na hrvatsku obalu. Pripremite kofere, sjednite u automobil i krenite put otoka Lošinja.

Zašto baš tamo? Ovaj kvarnerski otok je pravo prirodno klimatsko lječilište i istinski raj za sve posjetitelje željne čistih morskih dubina, bogatstva šarolike flore i faune te blage mediteranske klime. Prilikom obilaska otoka nezaobilazna točka je jedna od najljepših uvala na otoku, uvala Čikat, koju zaista posebnom čini šuma alepskog bora iz 19. stoljeća. Osim mirisa i zvukova stoljetne šume i kristalno čistoga mora, Čikat krase i raskošne secesijske vile te elegantni Hotel Bellevue 5* kojega su čitatelji britanskog magazina The Luxury Lifestyle uvrstili na listu najboljih hotela u Europi. Uoči otvorenja 1. travnja, ovaj luksuzni hotel svojim gostima po prvi put nudi sasvim poseban i drugačiji uskrsni program, a zbog ovih osam genijalnih aktivnosti već planiramo uskršnji vikend na Lošinju.

1. Filmovi & pizza party za djecu dok roditelji uživaju u večeri u restoranu Bava

Nakon putovanja i razgledavanja otoka Lošinja u Hotelu Bellevue možete uživati u ukusnoj večeri u jednom od dva hotelska restorana. U restoranu Bava vas očekuju birane delicije otočke kuhinje poput jastoga, škampi i svježe ribe, kao i odlična vina iz restoranske ponude koju čini 250 stranih i domaćih etiketa. Kako bi roditelji u miru uživali u svojoj slobodnoj večeri, za djecu je organizirana posebna zabava na tulumu uz filmske hitove i pizzu.

Za koga: obitelji s djecom

Kada: četvrtak, 1. travnja u 19 sati

2. Fantastična kuhinja u jedinom japanskom restoranu na hrvatskim otocima

Za ljubitelje azijske kuhinje tu je Matsunoki, jedini japanski restoran na hrvatskim otocima. Ovaj moderno uređeni restoran sa sushi barom i otvorenom kuhinjom oduševit će vas spojem originalnih japanskih delicija i svježih mediteranskih namirnica. Tri kulinarska tenora pripremit će za svoje goste večeru od pet neodoljivih gurmanskih sljedova, dok ih glazbom prati nastup Klape Čikat.

Za koga: obitelji s djecom, mlade parove, samce

Kada: subota, 3. travnja u 19 sati

3. Eko izlet u prirodu - zasadi svoj bor

Lošinj je nadaleko poznat po specifičnoj mikroklimi s ljekovitim svojstvima, a bajkovita uvala Čikat po park šumi alepskoga bora koja ovu uvalu čini pravom zelenom oazom otoka. Od kraja 19. stoljeća, kada je lošinjski prirodoslovac Ambroz Haračić počeo šumom obavijati grad, pažljivo se brine o njenom razvoju i opstanku. I vi možete pomoći u očuvanju tog stoljetnog prirodnog bogatstva. Bez obzira jeste li na otok došli s obitelji, svojom boljom polovicom ili sami, pridružite se ostalim gostima hotela i zasadite svoje drvo u lošinjskoj šumi te tako ostavite trag na ovome bajkovitom otoku.

Za koga: obitelji s djecom, mlade parove, samce

Kada: petak, 2. travnja u 12 sati

image
HOTEL BELLEVUE

4. Radionica za male kuhare - Willy Wonka slatkiši

Baš poput Charlieja, lika iz poznate knjige i filma “Charlie i tvornica čokolade”, najmlađi posjetitelji hotela imaju priliku zaviriti u tvornicu Willyja Wonke s više od 200 vrsta slastica. Dobro, možda najmlađi neće probati 200 vrsta slastica i neće dobiti doživotnu zalihu slatkiša, ali u subotu ujutro dio hotela će nakratko postati prava tvornica slatkiša u kojoj će mališani sami pripremati i ukrašavati svoje uskršnje slastice.

Za koga: djecu

Kada: subota, 3. travnja od 11 sati

5. Bojanje uskrsnih jaja

Bojanje pisanica za mnoge od nas najveća je radost uskršnjih blagdana. Upravo iz tog razloga nezaobilazni dio nove blagdanske tradicije Hotela Bellevue bit će bojanje i ukrašavanje pisanica, zabava uz koju svakoga Uskrsa najmlađi, ali i nešto stariji, u potpunosti dožive duh ovog najvećeg proljetnog blagdana.

Za koga: djecu

Kada: subota, 3. travnja od 15 do 17 sati

image
HOTEL BELLEVUE

6. Lov na uskrsna jaja

Nakon doživljajima bogatog i gastronomskim delicijama začinjenog uskrsnog jutra, roditelji će u poslijepodnevnim satima sigurno poželjeti uloviti koji trenutak odmora za boravak u nagrađivanoj Spa Clinic ili šetnji uz more živopisnom uvalom Čikat. Upravo tada hotel Bellevue organizira jednu od najstarijih i najzabavnijih uskršnjih igara na svijetu. Naravno, riječ je o lovu na uskrsna jaja, igri u kojoj je glavni cilj svoju košaricu napuniti sa što više pisanica koje su skrivene u najtajanstvenijim kutevima hotela.

Za koga: djecu

Kada: nedjelja, 4. travnja u 14 sati

7. Ljekovita meditacija zvukom u Onyx sobi za meditaciju

Prije večere dozvolite svojem tijelu potpuno drugačije iskustvo opuštanja uz tibetanske, pjevajuće zdjele. Okruženi toplim bojama iscjeljujućeg jantara i onyx kamena, ljekovita meditacija zvukom umirit će vaš um, poboljšati san i tijelo dovesti u prirodnu ravnotežu.

Za koga: odrasle – roditelje bez djece, mlade parove, samce

Kada: nedjelja, 4. travnja u 18 sati

image
HOTEL BELLEVUE

8. Gin&Jazz večer

Nakon umirujuće meditacije, dan je najbolje završiti u ugodnom društvu, uz vrhunski, pažljivo birani gin ili koktel s potpisom i čarobne glazbene note. U prozračnom prostoru bara Alto Rosso nedjeljno veče začinite društvom glasa Nine Simone, Raya Browna, Sonnyja Rollinsa, J.J. Johnsona, Louisa Armstronga i brojnih drugih poznatih jazzista, a sve to uz čašu dobrog gin tonica.

Za koga: odrasle – roditelje bez djece, mlade parove, samce

Kada: nedjelja, 4. travnja u 19 sati

Za kraj je važno naglasiti kako Easter Splendour program vrijedi od 2. do 5. travnja, a cijena po noćenju kreće od 299 eura, što uključuje smještaj za dvije osobe u Superior Atrium sobi i sudjelovanje u zanimljivim uskršnjim aktivnostima, uz boravak od najmanje tri noći tijekom prazničnog vikenda. Osim hotela Bellevue, ovog Uskrsa smještaj možete potražiti i u Boutique Hotelu Alhambra i Vitality Hotelu Punta koji svoja vrata, baš kao i Bellevue, otvaraju 1. travnja, kako bi svi željni odmora uskršnje blagdane proveli u miru i čarobnim blagodatima otoka Lošinja.

Linker
19. travanj 2024 00:54