Instagram
ŽENSKASTI RAJ

Mislite da nema ništa savršenije od pješčane plaže? Vjerujte da ima - ružičaste pješčane plaže!

Pješčane plaže prekrasne su same po sebi, bilo da govorimo o onima sa sivim, bijelim ili žućkastim zrncima. No, možete li zamisliti kako lijepo izgledaju plaže sačinjene od ružičastog pijeska? Nestvarno su privlačne, a Instagram je u ljetnim mjesecima preplavljen njima. Pogledajte gdje se sve nalaze, jer, dogodi li vam se prilika da se nađete u njihovoj blizini – ljenčarenje u ovakvom rajskom ambijentu ne smijete propustiti.

1. Plaža Tangsi, Lombok, Indonezija

Tangsi Beach ili “Ružičasta plaža” ime je očito dobila po rozoj boji svojih pješčanih zrnaca. Upravo zbog toga, ona je jedna od najzanimljivijih turističkih atrakcija na indonezijskom otoku Lomboku. Osim ružičaste boje pijeska, njezino je more kristalno čisto. Ono što joj mnogi ‘zamjeraju’ je njezina udaljenost i teška dostupnost. Od grada Matarama potrebno je čak dva sata vožnje i to po prilično lošoj cesti na čijem se putu ne nalazi apsolutno nikakav trag civilizacije. Ipak, kad stignete do ovog rajskog kuta, ništa od toga neće vam predstavljati problem.

2. Plaža Elafonisi, Kreta, Grčka

Ova se plaža smjestila na samom jugozapadu otoka Krete, a sastoji se od niza kamenih i pješčanih sprudova odvojenih plitkim morem. Iako gleda na otvoreno more, voda je čista i mirna, bez velikih valova. Njezin je pijesak većinom bijele boje, no na nekim mjestima izuzetno je roze nijanse što je i osnovna specifičnost ove plaže. Ako želite plivati, morat ćete dugo i daleko hodati kroz more jer je ono uz plažu izuzetno plitko.

3. Horshoe Bay, Bermudi

Bermudske plaže smatraju se nekim od najljepših na svijetu, a Horseshoe Bay je svakako među njima. Široka i prostrana, s pastelno ružičastim pijeskom koji je rezultat smrvljenih školjaka i koralja, ova je plaža mamac za turiste iz cijelog svijeta. I more koje ju oplahuje je kao iz bajke – kristalno čisto i plavo.

#pinkbeach #lonelyplanet #honeymoon #paradise #clearwaterbeach

A post shared by BeachesAndStuff (@hawtbeaches) on

4. Harbour Island, Bahami

Ljepotu Bahama nije potrebno posebno naglašavati, a plaža Pinks Sands na Harbour Islandu omiljeno je mjesto svih ljubitelja Instagrama, ali i zaljubljenika u klasičnije morske aktivnosti od postavljanja fotki na Internet. Predivna ružičasta boja pijeska samo je bonus, jer ovdje se možete i bezbrižno kupati i roniti i to tijekom cijele godine.

5. Plaža otoka Komodo, Indonezija

Ružičasta plaža na otoku Komodo samo je jedna od zadivljujućih značajki tog indonezijskog otoka. Svoju upečatljivu boju dobiva iz mikroskopskih životinja – foraminifera, koje proizvode crveni pigment na koraljnim grebenima. Kad se sitni komadići crvenog koralja kombiniraju s bijelim pješčanim zrncima stvara se pastelna roza boja vidljiva uz obalu. Tirkizno more, zeleni brežuljci i rozi pijesak čine ovu plažu jednim od najljepšim mjesta na Zemlji.

Linker
18. travanj 2024 23:21