vikend izlet

Kampiranje s dozom luksuza: Top tri destinacije na jadranskoj obali koje nude neodoljivi glamping

Privlači vas odmor što je moguće bliže plaži i prirodi, ali vas od pomisli na vruće noći u zagušljivom šatoru i insekata oblijeva hladan znoj? Ovi kampovi nude savršenu fuziju kampiranja i hotelske komocije.

Arena one 99 - istarski biser

Arena One 99 Glamping smješten je na rubu istarskog poluotoka, gdje nebo odražava plavetnilo Pomerskog zaljeva. Ovaj glamping resort omogućuje uživanje u prirodi, ali uz sve blagodati suvremenog načina života. Oaza je to za odmor smještena u gustoj borovoj šumi u Pomeru, samo četiri kilometra zapadno od Medulina i oko osam kilometara južno od Pule, gdje je više od tri tisuće godina povijesti ostavilo traga na načinu života, arhitekturi i kulturi.

image
Arena One 99.
ARENA ONE 99

Ovaj jedinstveni glamping resort biser je netaknute istarske prirode: gusta borova šuma okružena morem, vanjske terase za opuštanje pod suncem, lounge i beach barovi, sve vrste aktivnosti za avanturiste... Tu je i platforma za jogu gdje možete umiriti svoj duh, meditirati i povezati se s prirodom. Za mališane je Arena One 99 Glamping sigurno okruženje za učenje i igru u kojoj otkrivaju svoje prirodno okruženje. Noć u ovom smještaju iznosi oko 1350 kuna za jednu noć.

Šumske kolibe na Obonjanu - otočni gušti

Na otoku Obonjanu dani obično započinju jogom i relaksacijom uz razne radionice, a popodnevni sati vrijeme su za druženje uz bazen i koktele te doček zalaska sunca. Zatim slijedi milijun novih mogućnosti. Gledanje u zvijezde velikim teleskopom, romantična večera udvoje, šetnja po otoku, chillout na glazbenim večerama.

image
Izlet na otoku Obonjanu kraj Vodica.
ISLAND OF OBONJAN

Objekt Forest Lodges of Obonjan Island glamping je smještaj u sklopu kojeg je gostima na raspolaganju devet različitih takozvanih šumskih koliba sa sobom, kupaonicom i terasom s koje se pruža pogled na more, po cijeni od oko tisuću do 2300 kuna, ovisno o vrsti smještaja i datumu dolaska. Sve su kolibe napravljene od ekoloških materijala i u skladu s prirodom.

Čitajte i: Skrivena jadranska ljepotica na Murteru: Znate li za predivnu Kosirinu?

Baldarin - u šumi crnike

Kamp Baldarin na otoku Cresu prostire se na 20 hektara okruženih šumom hrasta crnike, zimzelenim mediteranskim krošnjama i, naravno, morem. Kamp se nalazi na krajnjem južnom dijelu Cresa, blizu mjesta Punta Križa, na dijelu otoka koji izgleda poput ruke s prstima. Smješten je na drugom prstu prema zapadu, počevši od istočne strane, uvale Jadrišćica, a završava na početku zapadne strane uvale Baldarin, dok se ulaz u kamp i recepcija nalaze u uvali Bokinić.

image
Kampiranje s dozom glamura.
RAJKO MRVOS

Kampiranje s dozom glamura, u skladu s najnovijim europskim trendovima, moguće je u tri različita šatora opremljena spavaonicom, kuhinjom, blagovaonicom i natkrivenom terasom. Cijene po danu u “srcu sezone”, od 26. lipnja do 28. kolovoza, kreću se oko tisuću kuna za Bell šator (za dvije osobe, samo sa spavaćim sobama, sa strujom i sanitarnim čvorom u blizini), za otprilike 1400 kuna možete unajmiti Glamping šator (za četiri ili pet osoba), dok oko 1600 kuna stoji Glamping Premium šator (za pet osoba, s vlastitim sanitarnim čvorom).

image
Baldarin kućica.
RAJKO MRVOS
image
Luksuzno opremljene kućice u resortu Arena One 99 u Pomeru, nedaleko od Pule, imaju i jacuzzi na terasi.
ARENA ONE 99
image
Glamping u Baldarinu.
RAJKO MRVOS

Čitajte i: Insajderski vodič Luke Nižetića: Skrivene ljepote i robinzonski hedonizam zbog kojeg nećete htjeti otići s Visa

Linker
15. travanj 2024 21:39