Profimedia, Alamy
ŠATOR UZ MORE

Kamp - povratak u bezbrižno djetinjstvo

Posljednjih godina ljetovanje u kampovima popularnije je nego ikad, no ponuda i izgled samih kampova u mnogočemu su se promijenili. Stare "kampice" i šatore danas su zamijenile luksuzne mobilne kućice i kolibe koje u svojih 30-ak kvadrata kriju sve potrebno za odmor u prirodi, i više od toga. Raspon cijena noćenja u kampovima ovisi dakako o njihovom standardu, a mi u nastavku donosimo raznoliku ponudu hrvatskih kampova.

1. Kamp Šimuni, Pag

camping-simuni.hr

Ovaj kamp u svojoj ponudi ima 3 tipa smještaja – moderno uređene mobilne kućice za do 6 osoba, s velikim terasama s kojih se pruža prekrasan pogled, zatim tradicionalne bungalove za ljubitelje kamperske klasike te više od 500 parcela za smještaj šatora, prikolica i kampera koji su spremni na potpuno prepuštanje ljepotama prirode. Kamp nudi bogate zabavne i sportske sadržaje uz prepuštanje prekrasnoj mediteranskoj prirodi i moru. Kako bi vaš odmor bio potpun, svakodnevno možete uživati i u tradicionalnim hrvatskim gastronomskim specijalitetima, ali i jelima internacionalnih kuhinja. Psi su u ovom kampu dobrodošli, a za njih su rezervirane dvije od ukupno šest uređenih pješčanih i šljunčanih plaža.

2. Kamp Amines Mareda, Novigrad

Non tutti i mali vengono per nuocere ... #31grazie @machedavvero #igcroazia #holidayshome

A post shared by Sisì (@sisi_ginger) on

Neki od najboljih hrvatskih kampova nalaze se na području Istre. Nedaleko od centra Novigrada smjestio se veliki kamp Amines Mareda koji prima čak 3000 gostiju, a nudi 168 mobilnih kućica u koje stane do pet ljudi te 100 novih Premium parcela veličine do 120m2. Uživanje na plažama možete upotpunuti i raznim sportskim i zabavnim aktivnostima koje će vaš odmor učiniti aktivnim i zanimljivim, a za ljubitelje adrenalina u blizini se nalazi zabavni park Istralandia.

3. Kamp Kastanija, Novigrad

Kamp Kastanija nalazi se tri kilometara sjeverno od Novigrada, a smješten je na 20 000 kvadratnih metara šumovitog područja. Može ugostiti do 500 osoba te je posebno prikladan za ljubitelje prirode. U sklopu Kastanije nalazi se 300 metara duga stjenovita plaža s uređenim sunčalištima, od kojih su neka smještena u djelomičnome hladu. U kampu se nalaze restoran, trgovina te dječje igralište s nizom zabavnih sadržaja. Sve mobilne kućice imaju klima uređaj, plazma TV, potpuno opremljenu kuhinju, vlastitu kupaonicu s tušem i terasu s prostorom za sjedenje.

4. Kamp Kozarica, Pakoštane

Soooooooooooooooo geil in Kroatien

A post shared by Markus Hell (@_.markus._h) on

Kamp Kozarica mjesto je mirnog odmora u sjeni borova. Smješten direktno na moru s plažom, u borovoj šumi, samo deset minuta šetnjom uz more od centra Pakoštana, ovaj kamp nudi 3 kategorije parcela za kamp kućice, šatore i auto prikolice, ali i čak nekoliko modela modernih i potpuno opremljenih mobilnih kućica u kojima su dozvoljeni kućni ljubimci. Novost u kampu je ronilački centar za profesionalce, ali i turiste koji su oduvijek željeli isprobati ovu divnu podvodnu aktivnost.

5. Kamp Ninska Laguna, Nin

Smješten u najstarijem hrvatskom kraljevskom gradu Ninu, ovaj se kamp nalazi uz 5 kilometara dugu pješčanu Kraljičinu plažu, koju su mnogi strani mediji svojevremeno svrstali u sam vrh najljepših plaža u Dalmaciji. U kampu se boravi u udobnom, mirnom i prirodnom ambijentu i opuštenoj atmosferi, a lokacija raspolaže s do 100 kampirnih mjesta s priključcima na električnu energiju. 70% kampa je pošumljeno, a na cijelom području kampa je dostupan bežični internet putem WLAN-a. Ovaj je kamp često odredište ljubitelja surfanja i bicikliranja. Naime, pješčane plaže ispred kampa pružaju idealne uvjete za windsurfing i kitesurfing, dok biciklisti imaju priliku za vožnju 20 kilometara dugom stazom, kao i "off-road" bicikliranje za koje postoji velik broj makadamskih puteva i cesta kroz predivnu prirodu i uz more.

6. Kamp Lanterna, Poreč

#kroatien

A post shared by Jonteck (@jont_eck) on

U očaravajućoj prirodi Camping Resorta Lanterna smještenog duž 3 km morske obale - na pola puta između Novigrada i Poreča, oduševit će vas prostrane parcele, šarolika tematska naselja moderno uređenih mobilnih kućica te luksuzni glamping šatori za obitelji. Neke od dnevnih aktivnosti dostupnih gostima jesu tai chi, satovi plesa te nordijsko hodanje, a tu su i bazeni s hidromasažom. Istovremeno, za djecu i mlade osmišljeni su mnogobrojni zabavni programi. Koji god smještaj u ovom kampu odabrali, uživat ćete u miru i privatnosti okruženi hladovinom mirisnih pinija i hrastova. Lanterna može ugostiti preko 9 000 kampista, čime osigurava titulu najvećega, ali i jednoga od najekskluzivnijih kampova u Istri.

7. Kamp Galeb, Omiš

http://www.kamp.galeb.hr

Smješten na ulazu u pitoreskni dalmatinski gradić Omiš, ovaj je kamp zbog svoje pješčane plaže i plitkog mora na glasu kao idealan obiteljski kamp. Između više od 250 parcela u kampu sigurno ćete pronaći mjesto za svoj autodom, kamp prikolicu ili šator, a prirodni hlad će vam stvarati jablani, breze, lipe i tamarisi. Ako ste ljubitelj komfora, dobro je znati da kamp nudi i moderne te potpuno nove i energetski učinkovite mobilne kućice, izvrsno opremljene i pogodne za smještaj maksimalno 8 ljudi.

8. Kamp park Umag

what a day!#umago #umag #croatia #pool #summer2017

A post shared by Massimiliano Trentin (@massi_life) on

Ovaj visokokvalitetan i nagrađivan kamp još je jedan u u nizu luksuznih istarskih kampova. Okružen bujnim zelenilom, nudi prostrane parcele, a tu je i predivan eko-park s autohtonim biljem. Ova prirodna oaza nudi smještaj na parcelama, u mobilnim kućicama te u Superior kućicama. Uz bogatu gastronomsku i zabavnu ponudu, nudi, među ostalim, betoniranu i prirodnu plažu u hladovini, vanjski kompleks bazena s bazenom za djecu i bebe s gusarskim brodom te morsku šetnicu dugu 3 kilometra.

Linker
24. travanj 2024 21:42