PRESS
preporuka

Kamo za vikend: Upoznajte tajnovito carstvo bajki udaljeno sto kilometara od Zagreba

Gradić podno Kleka, mitske planine vještica i uspavanih divova, ovog vikenda poprište je popularnog dječjeg festivala, s kazališnim predstavama, projekcijama crtanih filmova i radionicama na kojima se može naučiti i kako - letjeti na metli.

Gradić podno Kleka, mitske planine vještica i uspavanih divova, ovog vikenda poprište je popularnog dječjeg festivala, s kazališnim predstavama, projekcijama crtanih filmova i radionicama na kojima se može naučiti i kako - letjeti na metli.

U Ogulinu, gradu podno Kleka, mitske planine vještica i uspavanih divova, koja je nadahnjivala i Ivanu Brlić-Mažuranić, ovog se vikenda, od 10. do 12. lipnja, već sedamnaesti put održava festival bajki. Ulice i trgovi Ogulina tijekom ta tri dana pretvorit će se u bajkovitu scenu, s pozornicama za kazališne predstave i koncerte, prostore za projekcije filmova, sportske igre, zabavne radionice...

image

Od 10. do 12. lipnja već sedamnaesti put održava se festival bajki

PRESS

Na festivalu će se tako prikazivati crtani filmovi "Bundašev rođendan", "Tajno selo" i "Kraljica cipela", a djeca će uživati i u kazališnim predstavama "Hrvatske vile i vještice", "Reciklauniranje", "Ogledalce, ogledalce" te "Mi o vuku" s Bojanom Jambrošićem, pjevačem koji nastupa i na otvaranju festivala. Od brojnih radionica ističu se "Vilinski kutak", "Stakleno-drvena priča", "Oslikajmo bajku", "Priča o malom brodograditelju", "Bajka o zmajevima"... Prvi put festival surađuje i s Hrvatskom televizijom koja će predstaviti dječji program "Juhuhu", a animatori iz turističke agencije Regoč tours pripremit će djecu za polaganje za vozačke dozvole za letenje na metli... Teniski klub Frankopan organizira Veseli turnir za djecu do devet godina, a u sklopu Hlapićevih sportskih igara održat će se i natjecanja u košarci, plivanju i odbojci na pijesku.

image

Tijekom festivala cijeli se grad pretvara u veliku pozornicu

PRESS

Kako doći

Ogulin je podjednako, oko sto kilometara, udaljen od Zagreba i od Rijeke, pa se do njega dolazi za nešto malo više od sat vremena vožnje automobilom. Iz Zagreba se cijelim putem vozi autocestom, a iz Rijeke je najbolje sići kod Vrbovskog i produžiti do Ogulina državnom cestom D 42.

Gdje pojesti i popiti kavu

Za objed možete birati između nekoliko restorana i zalogajnica, a naša je preporuka pizzeria Bonino. Poželite li otići na kavu ili na piće, izbor je također velik. Caffe bar Nazorova 5 u samom središtu gradu uređen je u planinskom stilu, a ima i veliku terasu, dijelom natkrivenu, na kojoj ćete čuti šum rijeke Dobre koja teče ispod nje.

Što vidjeti i posjetiti

U gradu se prošetajte do hotela Frankopan, u blizini kojeg se nalazi Đulin ponor, kanjon s otvorom u stijeni, u koji utječe Dobra, najduža goranska ponornica. Poželite li otići na izlet, možete se popeti na 1181 metar visoki vrh Kleka, do kojeg se dolazi stazom iz samog Ogulina ili iz obližnjeg sela Jasenak. U blizini je i jezero Sabljaci, popularno izletište s kupalištima i stazama za šetnju i bicikliranje.

Linker
26. travanj 2024 16:15