Ostvarenje sna

Ida Prester: 'Ostvarila mi se velika želja, ovo smo planirali godinama'

Jednu od najvećih životnih želja ostvarila je nedavno voditeljica i pjevačica Ida Prester kada je sa suprugom Ivanom Peševskim otputovala na daleki Island,otočnu državu usred Atlanskog oceana. Netaknuta, zadivljujuća priroda, zemlja gejzira i vulkana oduševila je i Idu koja je tamo provela deset dana

‘Planirali smo to putovanje jako dugo. Veliki sam fan sjevernih zemalja, a čini se da sam i muža uspjela zaraziti. Prošle godine smo putovali u Švedsku i Dansku, ove godine smo se odlučili za Island koji nas je oduševio. Nevjerojatna priroda, nestvarne ljepote, sasvim druga planeta. Vulkani, glečeri, jezera, lavina polja…’ priča nam Ida u jednom dahu još uvijek prepuna dojmova. Zemlja s 300 tisuća stanovnika koju godišnje posjeti preko miliju turista u potpunosti ju je oduševila.

‘Island izgleda kao scenografija za neki film. A pritom si konstantno sam, nema puno turista s obzirom na veličinu otoka. Uživaš u samoći i diviš se veličanstvenim prizorima’, govori 38-godišnja Zagrepčanka koju Skandinavske zemlje fasciniraju i s društvenog aspekta: ‘Najrazvijenije i najbogatije zemlje svijeta, a sasvim pristojni i nerazmetljivi stanovnici. Takav je i Island. Napredan, bogat a krajnje jednostavan te posvećen očuvanju i suživotu s prirodom’.

Na Island su putovali sami, jer, kaže Ida, treba i njima malo prostora da ponovno budu ljubavni par, a ne samo tata i mama. Njihovi sinovi, Roko i Rio, objasnila nam je, pravedno su raspoređeni bakama i djedovima; jedan je u Beogradu u sigurnim rukama Ivanovih roditelja, a drugi s Idinim roditeljima na Hvaru. ‘Tako je najpraktičnije’, govori ova savršeno organizirana majka koju smo ‘uhvatili’ tijekom leta iz Crne Gore jer je u Tivtu ovoga ponedjeljka održala koncert. Snimanja i nastupi očekuju je i pri povratku, a Ida ne bi bila Ida da istovremeno nije angažirana barem na tri posla. Tako paralelno snima i seriju turističkih vodiča pod nazivom City break Zagreb kojim i sama upoznaje neke dijelove metropole. ‘Nadam se da ćemo pomoći turistima u snalaženju gradom, a možda nekoga i motivirati za dolazak’, zaključuje.

Linker
19. travanj 2024 09:24