Plaža Nugal
 Ivo Ravlić / Hanza Media
VELIKO PRIZNANJE

Dvije hrvatske plaže nalaze se u top 3 najljepših europskih plaža

Još jedno priznanje dolazi hrvatskoj obali - u konkurenciji s ponajboljim europskim plažama, naš biser odnio je prvo mjesto po izboru portala European Best Destinations.

Još jedno priznanje dolazi hrvatskoj obali - u konkurenciji s ponajboljim europskim plažama, naš biser odnio je prvo mjesto po izboru portala European Best Destinations.

Plaža Pasjača proglašena je najboljim europskom plažom u 2019. godini, a na treće mjesto smjestila se plaža Nugal u Tučepima. Na naše plaže izbor je pao uz ostale predivne destinacije u Španjolskoj, Francuskoj, Crnoj Gori, Grčkoj, Italiji i ostalim poznatim turističkim destinacijama.

"Udaljena deset minuta vožnje od Cavtata i 30 minuta vožnje od Dubrovnika i smještena u podnožju hridi, ova plaža je pravo čudo. Kad je 1955. godine probijen tunel do mora preostalo kamenje ostavljeno je na obali, a u nekoliko godina valovi su kamenje pretvorili u žal i pijesak. Tako je nastala plaža Pasjača. Nakon nekoliko godina more je odnijelo sav pijesak pa su lokalci donosili novi kamen koji se pretvarao u žal pa opet u pijesak, a tako će raditi uvijek kako bi očuvali svoj dio raja", navedeno je na portalu. Napominju kako ova plaža nije za one koji traže klubove i beach barove jer je Pasjača mjesto za uživanje u miru, tišini i divnoj prirodi.

Dubrovnik, 140708.
Plaza Pasjaca u Konavlima koja je zanimljiva mnogim kupacima i turistima.
Foto: Dino Migic / Epeha
Dino Migić / Hanza Media
Plaža Pasjača

Na drugom mjestu nalazi se španjolska plaža Nerja, a treće mjesto zauzela je hrvatska plaža jedinstvene ljepote, Nugal u nizu Makarske rivijere kod Tučepa.Obrazloženo je kako je ovo izbor za ljubitelje naturističkog turizma jer pruža privatnost i uživanciju uz šum čistog mora i prirode.

Makarska, 040818.
Plaza Nugal smjestena u park sumi Osejava na 20-ak minuta hoda od Makarske, jedina je sluzbena nudisticka plaza koju sve vise pocinju pohoditi tekstilci sto smeta nudistima.
Na fotografiji: plaza Nugal.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlić / Hanza Media
Plaža Nugal

Linker
26. travanj 2024 01:07