Profimedia, Panthermedia
MEGALOMANSKA INVESTICIJA

Dubai gradi svoju Veneciju

Nekoliko kilometara od Dubaija uskoro će osvanuti ni manje ni više nego – Venecija. I to u svoj svojoj posebnosti. Naravno, u Emiratima ne može nedostajati luksuza, pa će oni dubljeg džepa spavati i ispod razine mora.

Svi koji su doživjeli ljepote Venecije vjerojatno smatraju kako nešto slično na svijetu ne postoji, no, Ujedinjeni Arapski Emirati odlučili su osporiti tu pretpostavku te na četiri kilometra udaljenosti od Dubaija izgraditi plutajuću repliku talijanske ljepotice.

Bit će to prva plutajuća turistička atrakcija s 5 zvjezdica, a projektantima je cilj donijeti šarm, vedrinu i kulturu Venecije na mirne obale Dubaija. Projekt se trenutno nalazi u ranim fazama, a zamišljeno je da posjetiteljima nudi pravu kanalsku mrežu po kojoj će ploviti autentičnim talijanskim gondolama, a dočekat će ih i replika veličanstvenog Trga svetog Marka.

Za one željne posebnog luksuza “emiratska Venecija” u ponudi će imati i luksuzan podvodni svijet sastavljen od spavaonica, barova, trgovina i restorana.

Plutajuća replika Venecije moći će primiti do 3000 znatiželjnih gostiju koji će do spektakularne lokacije stizati brodom, helikopterom ili hidroavionom. Cijena konstrukcije kompleksa navodno iznosi 4 milijarde kuna, a početak konkretne izgradnje planiran je iduće godine. Prvi posjetitelji “bliskoistočnim gondolama” zaplovit će do početka 2020.

Linker
15. travanj 2024 00:34