Profimedia, Alamy
Zvijezde metroa

Bečani imaju odličnu ideju kako promovirati mlade glazbene umjetnike

Bečka će podzemna željeznica po uzoru na London postati odskočnom daskom za mlade glazbene talente. Grad Beč projektom "Zvijezde metro"(U-Bahn-Stars) budućim naraštajima glazbenika želi pružiti priliku da se predstave širokoj publici. Projektom se ujedno želi i poboljšati atmosfera podzemnog prostora te ga učiniti ugodnijim za putnike.

Glazbenici koji se nadaju da bi svoju karijeru mogli započeti nastupima u bečkoj podzemnoj željeznici mogu se sve do 28. svibnja 2017. godine prijaviti na natječaj "Zvijezde metroa". Stručni žiri će potom odabrati pet najboljih izvođača, ali će i publika glasovanjem putem Interneta biti uključena u proces odlučivanja te će tim putem biti odbrano pet dodatnih glazbenika.

Prvi nastup najavljen je za 6. srpnja na stanici Westbahnhof, kada će svih deset odabranih izvođača naizmjence nastupati u vremenu između 15 i 23 sata. Ako se kampanja pokaže uspješnom i putnici dobro prihvate ovaj način zabave, projekt će se proširiti i na druge stanice podzemne željeznice. Uzor bečkom projektu bio je London, gdje je interes glazbenika bio ogroman jer su glazbenici shvatili da nastupom u postajama podzemne željeznice zapravo nastupaju pred nekoliko tisuća ljudi te su šanse da budu otkriveni jako velike.

Bečke gradske vlasti ovim projektom osim zabavnog efekta ujedno kod putnika žele povećavati i osjećaj sigurnosti u podzemnoj željeznici. Sigurnost u podzemnoj željeznici u Beču istovremeno će biti povećana i većim brojem sigurnosnog osoblja. U naredne će dvije godine naime biti zaposleno 120 dodatnih specijalno obučenih zaštitara. Još jedna mjera koja će doprinijeti većem osjećaju sigurnosti putnika je pojačanje osvjetljenja u postajama podzemne željeznice te instalaciju dodatnih SOS-stupova.

-Underground- Vienna (Austria)., Image: 159519054, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Linker
19. travanj 2024 01:59