Uživanje u hladovini

Zelena oaza usred Zagreba: Art park je otvorio sezonu na novoj lokaciji uz oduševljenje mnogih

S temom Odiseja u svemiru: 2021. počelo je ljeto u najljepšoj gradskoj hladovini, a vikend otvorenja na novoj lokaciji pratili su odlična glazba i umjetnički program. Cijela priča nastavlja se sve do rujna.

rojekt Art park ove se godine "pomaknuo” svega nekoliko metara bliže zidinama parka Ribnjak te svoju putujuću umjetničku galeriju ugodno smjestio pod krošnje najljepšeg gradskog parka. Kolektiv Jutarnja šetnja među prvima je kistom revitalizirao postojeće zidove, a njihove svemirske avanture samo su jedan djelić ovogodišnje street art galerije na otvorenom. Radovi Dominika Vukovića i Ivana Oštarčevića mogu se razgledati kao zasebna umjetnička djela dok je Marin Remić od postojećih kućica napravio svemirske stanice. Galerija će već ovih dana biti nadopunjena novim radovima sjajnih Lunara i Albe Miočev, a program se za vikend nastavlja u nekoliko smjerova.

image
Art Park traje od lipnja sve do rujna.
ERNEST MAZAREKIC I BRUNO VRANIC

Kad se sretnu tri Latinoamerikanca u Zagrebu nastaje fantastična glazbeno-scenska priča koja će premijerno biti izvedena u četvrtak, 17.6., s početkom u 20:30 h. Trio Berna, Lucas i Popiño ujedinili su se u multidisciplinarni projekt u kojem kombiniraju cirkus, glazbu i komediju za sve uzraste. Ova tri umjetnika zasebno su putovala svijetom dok se nisu upoznali u Hrvatskoj, a posebno za Art park osmislili su glazbeno-cirkusku fantaziju. Prije zajedničkog showa, Berna i Lucas nasupit će kao Mad Duo s početkom u 19 h.

Čitajte i: Jarun ponovno postaje glazbena meka: Zagrebačko ‘more‘ vrvi atraktivnim koncertima i festivalima

U petak, 18.6., od 18 h, bit će predstavljena nova etiketa Art park piva koju ove godine potpisuje slikar Mislav Lešić. Jedinstveno parkić pivo nastalo je u suradnji s Pivovarom Medvedgrad koja ga već petu godinu za Art park kuha kao ukusni pitak Vienna lager. Večer će upotpuniti koncert benda Integralni zvuk.

image
I ove godine Art Park je u Ribnjaku, ali bliže zidinama.
ERNEST MAZAREKIC I BRUNO VRANIC

U subotu, 19.6., od 16 h do 20 h, u parku će se predstaviti program „Meet the Designer” nastao u suradnji s omiljenim Mango Sticky Rice Vintage prilikom čega će posjetitelji moći otići kući s dobrim umjetničkim i modnim komadom. Cijelu priču začinit će majstori dobre glazbe Marvel i Bizzo.

Čitajte i: Ovo je rijetko mjesto u Zagrebu gdje publika može čuti strane glazbenike: Najavljeno čak 17 koncerata inozemnih izvođača

U nedjelju, 20.6., u 17 h, Teatar CIRKUS Punkt održat će besplatnu radionicu glume i fizičkog teatra. Radionica je namijenjena svim uzrastima iznad deset godina, a prijave se vrše na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Bogat program sve do rujna

image
Street art galerije na otvorenom.
ERNEST MAZAREKIC I BRUNO VRANIC

Nakon vikenda, Art park na Ribnjaku će svakodnevno ostati otvoren za druženja sve do 4. rujna 2021. Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri, jutarnje satove joge, program posvećen održivosti, recikliranju i "zelenim pričama”, sate i sate stolnog tenisa, ljuljanje na Ljuljački za čitanje, redovite vintage buvljake, piknike, izložbe i prezentacije mladih umjetnika te još mnogo sadržaja za sve generacije.

image
Goste očekuje bogat program.
ERNEST MAZAREKIC I BRUNO VRANIC

Projekt se održava uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te podršku prijatelja i sponzora Festivala kao što su Pivovara Medvedgrad, Pipi, Paycek / Electrocoin.hr, Bačelić profi shop, Chromos boje i lakovi, Garica, Graffitishop.hr, HSM informatika, Acer Hrvatska, Fraktura, Floraart, Jamnica.

Linker
19. travanj 2024 05:22