iStock
PLEMENITA INICIJATIVA

Zašto u kino ne biste poveli baku ili djeda?

Vjerojatno jako dugo, ili možda nikada, niste otišli u kino u pratnji bake ili djeda, a prilika da svoje najdraže i najstarije povedete na film pruža se već 21. listopada u Dokukinu KIC u kojem se predstavlja inicijativa "S bakom u kino". Umirovljenici i njihovi unuci (ili djeca) moći će uživati u filmu "U Suton života" po sniženim cijenama uz topli čaj i kolačiće.

Ako ste zaboravili kada ste posljednji put poveli baku ili djeda u kino onda je listopad idealna prilika da posjetite Dokukino KIC i pogledate prekrasan dokumentarac koji je osvojio srca zagrebačke publike. Riječ o filmu "U suton života" belgijskog redatelja Sylvaina Biegeleisena koji je na ovogodišnjem ZagrebDox-u u oštroj konkurenciji osvojio titulu Najboljeg filma prema izboru publike. Film donosi priču o najzabavnijoj baki u Europi i njezinom sinu koji se s njom smije, pjeva i uživa u pokojoj čašici vina i cigareti, a pritom snima najtopliju priču o životu i mudrosti koja dolazi s godinama. "U suton života" baca novo svijetlo na pojam starenja te nas vodi na optimistično putovanje u srce života i podsjeća zašto trebamo živjeti punim plućima od prvog pa sve do zadnjeg dana.

Dokukino KIC 21. listopada predstavlja inicijativu "S bakom u kino" te pruža priliku svojoj najvjernijoj publici da uživa u filmovima uz topli čaj i kolačiće. Sniženim cijenama ulaznica od 15 kuna žele potaknuti umirovljenike na aktivno sudjelovanje u društvu i posjećivanje kulturnih događanja, ali i ukazati mladima, njihovim unucima da bake i djedovi također vole pogledati dobar dokumentarac, a svi znamo da je u kino najbolje ići u društvu. Inicijativa "S bakom u kino" samo je početak novog programa Dokukina KIC koji će prilagođenim terminima, cijenama i akcijama biti posvećen ljudima treće životne dobi koji su često nepravedno marginalizirani u današnjem društvu.

Termini prikazivanja filma su petak (21.listopada), subota (22. listopada) i nedjelja (23. listopada) u 19 sati.

Linker
20. travanj 2024 00:36