Press
MALE FORME

Zanimljiva plesna predstava u Zagrebačkom plesnom centru

U okviru programa Male forme , Studija za suvremeni ples, u petak, 25.11.2016. s početkom u 20sati u Zagrebačkom plesnom centru, očekuje nas premijera predstave "Eye Sea I See", autorice Nikoline Medak.

Za javnost je otvorena i generalna proba koja će se održati dan ranije, u četvrtak 24. studenog s početkom u 20 sati. Ulaz na generalnu probu je slobodan.

"Eye Sea I See" projekt je započeo u sklopu završnog rada Nikoline Medak na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti, naziva "Manipulacija i usmjeravanje pažnje gledatelja“. Kroz njega se autorica, u suradnji s izvođačicama, bavi pitanjem percepcije i recepcije izvedbe, odnosno položajem izvođača i gledatelja u izvedbenoj situaciji te načina na koje uloga gledatelja i njegova pažnja bivaju manipuliranima i vođenima kroz proces sudjelovanja u izvedbenom činu.

Program "Male forme“ Studija za suvremeni ples tradicionalno se otvara ka koreografskim eksperimentima plesača iz ansambla, ali i izvan njega. Pruža osnovne uvjete za istraživačko koreografski rad, produkcijsku i postprodukcijsku podršku te na taj način potiče i ohrabruje mlade, talentirane umjetnike na promišljeniji, a samim time i kvalitetniji plesni izraz.

Linker
19. travanj 2024 21:20