SASVIM NOVO

Zagreb je dobio prvi candle bar u kojem posjetitelji mogu sami osmisliti personaliziranu svijeću

Vlasnici brenda Lit Lab, Andrea i Ivan Senčar, u Ilici su otvorili dućan u kojem kupci mogu kreirati svijeću po želji, odabirući između 50 različitih mirisa, s personaliziranim natpisom ili fotografijom. Možete izabrati vosak, staklenku, fitilj i natpis.

Iza ove mirisne priče stoji bračni par kreativaca, Andrea i Ivan Senčar, vlasnici brenda Lit Lab koji u ponudi ima i mirišljave voskove u obliku čokolade - Voskolada, mirisne sprejeve za dom, automobil, ormare i tkanine te difuzore. Osim inovativnosti, personalizacije te svijeća koje jednako mirišu ugašene kao i upaljene, posebnost su njihovi proizvodi od ekološki prihvatljivih sirovina.

- Mirisne svijeće izrađujemo od sojinog voska te smo prvi u Hrvatskoj na tržište plasirali najluksuzniji i superioran po ekološkom i aspektu mirisa vosak od kokosa i marelice koji je neutralnog mirisa, a baza svih mirisnih voskova je kokosov vosak. U svijeće dodajemo ispitana ulja koja su veganska, minimalno štetna za okoliš i zdravlje. Baze za prateći asortiman mirisa za interijere su dobivene iz obnovljivih izvora, veganske i biorazgradive. Ekologija i održivost su nam niti vodilje u poslovanju pa iz tog razloga nudimo i refile - od samih svijeća do sprejeva i difuzora, kao i posebnu kolekciju svijeća koje prekriva biorazgradiv papir koji u sebi skriva sjemenke bosiljka ili ljetnog cvijeća. Koncept je takav da se, nakon izgaranja svijeće, staklenka opere i u nju posadi upravo taj papir iz kojeg potom nikne novi život - govori Andrea Senčar.

image

Bračni par Andrea i Ivan Senčar

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Njihove klijente najviše osvajaju mirisi, a najpopularnije su svijeće sa šaljivim natpisima. U stopu ih prate personalizirane svijeće s fotografijama obitelji, kućnih ljubimaca i planovima gradova. To ih ne čudi jer su i sami s putovanja uvijek donosili mirisne svijeće za uspomenu pa se slijedom toga i rodila ideja da ovo dvoje ekonomista po struci ljubav prema hobiju pretvore u biznis.

image

Prvi hrvatski Candle bar 'Lit lab'

MARKO MISCEVIC/CROPIX

- Prije pandemije bili smo strastveni ljubitelji putovanja te smo svaki posjećeni grad vezali uz neki miris i svijeću koju smo tamo kupili. Covid nas je spriječio u daljnjim putovanjima, a Andrei je sinula ideja da svoju strast prema mirisnim svijećama pretvori u hobi. Nakon nekog vremena, učenja i testiranja stvorena je prva svijeća i tada sam predložio daljnje usavršavanje te pretvaranje hobija u posao - otkriva Ivan Senčar.

Odnedavno održavaju i radionice na kojima uz vodstvo i druženje uz gin i macaronse izrađuju mirisne svijeće, a zasebne radionice nude i na engleskom jeziku za sve negovornike hrvatskog jezika, čime dodatno upotpunjuju zanimljivu turističku ponudu metropole.

image

Odličan izbor mirisnih svijeća

MARKO MISCEVIC/CROPIX

- Koncept radionica odlično je prihvaćen, što nam govori činjenica da se naša prva radionica u novootvorenom prostoru pretvorila u prve tri radionice koje su bile u potpunosti popunjene te se tražilo mjesto više. Radionice traju tri sata te se sastoje od nekoliko koraka - od sigurnosnih upozorenja, upoznavanja s materijalima i izrade samih svijeća gdje svaki polaznik ima priliku sam izraditi sve, izabrati svoj miris te izliti svijeću u staklenku. Nakon toga imamo pauzu za macaronse i koju čašicu gina ili soka, a potom svaki polaznik bira natpis na svijeći koji printamo na licu mjesta. Zadovoljstvo polaznika i vrijednost za novac koje dobiju nakon završetka svake radionice jako su nam bitni te se trudimo opravdati povjerenje svakog polaznika, kao i klijenta koji u naš Candle bar dolazi po personalizirani poklon - zaključuju kreativni supružnici.

Linker
24. travanj 2024 16:28