Promo
U režiji Renea Bitorajca

Za Valentinovo u kazalište! Svjetski hit 'Potpuni stranci' po prvi put na hrvatskom jeziku

Ako ne znate kamo za Valentinovo, povedite dragu osobu u kazalište na premijeru predstave prema motivima jednog od najvećih filmskih hitova desetljeća u režiji i adaptaciji Renéa Bitorajca.

Uoči Valentinova, u četvrtak 13. veljače 2020. u 20 sati, u ludilištu Luda kuća održat će se premijera predstave "Potpuni stranci", nastale prema motivima filma "Perfetti sconosciutti" talijanskog redatelja Paola Genovesea. Ludilište Luda kuća jedino je kazalište u Hrvatskoj koje je uspjelo dobiti autorska prava za ovaj svjetski hit te će se "Potpuni stranci" po prvi puta moći vidjeti u profesionalnom kazalištu na hrvatskom jeziku.

Promo

Riječ je o jednom od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova u povijesti, koji je 2016. osvojio nagradu David di Donatello (talijanski Oscar) za najbolji film i scenarij. 2019. film ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem snimljenih remakeova u povijesti kinematografije, čak njih osamnaest.

Film se po istom scenariju snimao od Španjolske, Meksika, Indije i Rusije do Južne Koreje i Kine. Kazališnu adaptaciju teksta i režiju predstave potpisuje René Bitorajac koji će se naći i u jednoj od uloga, dok ostali dio glumačke ekipe čine: Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Barbara Rocco/Petra Dugandžić, Amanda Prenkaj, Damir Poljičak i Mladen Kovačić.

Promo

Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se u prekrasnom dvorištu jednog od para kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu mjeseca. U toku večeri odluče igrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima. Je li to bila pametna ideja? Samo ćemo vam reći, draga publiko, ne pokušavajte ovo u svojim domovima. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, a svako prepoznavanje sebe u sličnim situacijama je neizbježno...

Prve izvedbe nakon premijere:

PETAK – 14.2. / Valentinovo / s početkom u 20 sati

SUBOTA - 15.2., s početkom u 20 sati

SUBOTA - 22.2., s početkom u 20 sati

PETAK - 28.2., s početkom u 20 sati

Linker
19. travanj 2024 08:19