#ČITAM #GLEDAM #SLUŠAM

Vikend preporuke Maje Posavec: ‘Film o epidemiji izazvanoj ljudskom rukom. Nadrealno!‘

Uoči svog koncerta u kazalištu Kerempuh, u kojem će izvoditi pjesme legendarnog Leonarda Cohena, umjetnica nam je izdvojila još preporuka - omiljeni film i literaturu - koji su idealni za uživanje u slobodnim danima.

Glazbenica i glumica Maja Posavec već neko vrijeme u svom radu spaja te dvije ljubavi - muziku i kazalište. Nekadašnja pjevačica benda Detour, već dugo pliva u solo vodama, osim toga završila je dramsku akademiju u Zagrebu i uspješno spaja glumačke i glazbene projekte. Svoje dvije ljubavi opet će spojit će opet u interpretacijskom koncertu "Večer s Cohenom", koji će publici predstaviti 1. travnja u kazalištu Kerempuh.

"Mislim da sam izabrala pjevati Cohena upravo zbog njegove poezije, kao da sam glazbeno vrlo malo uvjetovana, slobodna, stihovi me vode u neki izraz u pjevanju. Poezija i pjevanje, tu su obje stvari koje volim", kazala nam je Maja Posavec. Osim legendarnog glazbenika, ova umjetnica za čitatelje Gloria.hr izdvojila je još neka svoja omiljena imena i djela, idealne za uživanje u vikendu.

#čitam

Počela sam čitati roman Bernardine Evaristo, "Djevojka, žena, drugo". Veselim se nastavku čitanja jer me početak impresionirao, dvije kazalištarke se bore za kazalište po vlastitoj mjeri!

image

Djevojka, žena, drugo

FOTOGRAFIJE: PRESS

Čitajte i: Vikend preporuka Fabijana Pavla Medvešeka: ‘Emily u Parizu mi je vrh!‘

#gledam

Pogledala sam film "The Host", redatelja Bong Joon-hoa, koji se proslavio filmom Parazit. "The Host" je njegov film iz 2006, s fantastičnom pričom i glumcima, opet izvrstan Song Kang-ho. Dio radnje filma je epidemija izazvana ljudskom rukom. Nadrealno! Priča je to o malom čovjeku koji se bori protiv abnormalnog i nehumanog sustava.

#slušam

Nedavno sam preslušala album benda mlade glazbenice Alynde Segarre - Hurray For The Riff Raff "Life on Earth", oduševila me raznolikost, iskrenost i lakoća kojom pjeva i piše. Iskreno se nadam da ću ju slušati uživo ovu jesen u nekom gradu, jer ima europsku turneju.

Leonardu Cohenu se uvijek vraćam, redovito otkrivam nešto novo. Jedna od najdražih novijih pjesama mi je "The Night of Santiago" sa albuma "Thanks for the dance".

image
PRESS

Majin koncert "Večer s Cohenom" održat će se u petak 1. travnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna, ili na dan koncerta po 120 kuna, mogu se kupiti na blagajni kazališta.

Čitajte i: Talentirane sestre Posavec: ‘Ne sjećam se igračaka i lutaka, samo da smo stalno pjevale i plesale‘

Linker
18. travanj 2024 06:01